17-05-2021

Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη

Ανατροπή σε προηγούμενη απόφαση που του αναγνώριζε ελαφρυντικά

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε τελικά στον Βασίλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη τον Απρίλιο του 2013.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η υπόθεση εισαγόταν στο ακροατήριο, καθώς παρότι στον κατηγορούμενο είχαν δοθεί ελαφρυντικά, η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου είχε ασκήσει αναίρεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης βάσει της οποίας έσπαγαν τα ισόβια.

Η αναίρεση αυτή έγινε δεκτή και το πρωί της Δευτέρας το Δικαστήριο απέρριψε την παροχή ελαφρυντικού με αποτέλεσμα ο Στεφανάκης να καταδικαστεί σε ισόβια.

Κάτι που σημαίνει ότι θα παραμείνει στη φυλακή και δεν θα βγει σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως θα συνέβαινε αν παρέμενε η προηγούμενη απόφαση, δεδομένου ότι έχει ήδη εκτίσει 7,5 χρόνια.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και υιοθετήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά, επειδή όπως είπε, ο Στεφανάκης δεν έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια, τόσο γιατί αφού άφησε αναίσθητη από τα χτυπήματα την άτυχη Φαίη δεν φρόντισε να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο αλλά μετέβη πρώτα σε σπίτι φίλου του, όσο και επειδή κρυβόταν επί ένα χρόνο πριν τελικά παραδοθεί στις Αρχές.

«Ζητώ συγνώμη, μου σήκωσε χέρι και θόλωσα»

«Ζητώ συγνώμη από την οικογένεια της Φαίης δεν το έκανα εσκεμμένα. Ντρέπομαι, φοβήθηκα με έπιασε πανικός. Οταν συνέβη το περιστατικό πήγα σε ένα φίλο μου και του είπα σε παρακαλώ βοηθά με τσακωθήκαμε. Την πήγαμε στο νοσοκομείο στον Ερυθρό Σταύρο. Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω, έτρεμα. Όλα ξεκίνησαν από ένα καΒγά λόγω τρίτου προσώπου. Εκανα λάθος που επέτρεψα την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Εγώ έχω μετανιώσει από τη πρώτη στιγμή που σήκωσα το χέρι μου. Δεν φαντάστηκα τι θα συμβεί και εγώ ήμουν 25 χρόνων μου σήκωσε χέρι και θόλωσα ντρέπομαι ειλικρινά», είπε ο ίδιος ο Βαγγέλης Στεφανάκης μιλώντας στο Δικαστήριο.

Επίθεση Δημητρακόπουλου στην Εισαγγελέα

Επεισόδιο ανάμεσα στον δικηγόρο του Στεφανάκη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και την εισαγγελέα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της Δίκης.

Ο διάλογος ήταν ιδιαίτερα έντονος:

Δημητρακόπουλος: Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ πολύ, δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα

Εισαγγελέας: Έχει πει και χειρότερα, κυρία πρόεδρε

Δημητρακόπουλος: Και η Τουλουπακη και ο Ρασπούτιν τα ίδια έλεγαν, ότι έχω πει και χειρότερα

Εισαγγελέας: Δεν ντρέπεστε λίγο;

Δημητρακόπουλος: Εγώ δεν έχω φοβηθεί ούτε την Τουλουπάκη ούτε τον Ρασπούτιν την εποχή που ήταν παντοδύναμοι… Όχι τώρα που είναι για φυλακή…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ