14-05-2021

Τραγωδία στη Βόνιτσα: Νεκρό βρέφος 32 ημερών – Υπέστη καρδιακή ανακοπή

Κρίθηκε άνιση η μάχη των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή

Πολύ άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μία οικογένεια από τη Βόνιτσα, καθώς έχασε το μόλις 32 ημερών βρέφος της, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα. Το μωράκι υπέστη καρδιακή ανακοπή και ύστερα από αλλεπάλληλα περιστατικά, κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και την ανάταξη που πέτυχαν την πρώτη φορά με αποτέλεσμα να σταθεροποιηθεί – δυστυχώς – προσωρινά.

Σύσσωμο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έπεσε πάνω από το μωράκι, αλλά η μάχη ήταν άνιση. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου (20/6), στην περιοχή της Βόνιτσας, όπου το βρέφος υπέστη καρδιακή ανακοπή. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου εκεί όπου οι γιατροί κατάφεραν να κάνουν ανάταξη στο παιδί και να το σταθεροποιήσουν.

Στη συνέχεια, το παιδί διασωληνώθηκε συνοδεία αναισθησιολόγου και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Εκεί, μια μονάδα αποτελούμενη από έξι γιατρούς έδωσαν μάχη να το σώσουν μετά από δύο ανακοπές. Δυστυχώς, η μικρούλα δεν τα κατάφερε, καθώς τα ξημερώματα υπέστη δυο ακόμα ανακοπές. Στην πρώτη έγινε επιτυχώς ανάταξη, όμως η δεύτερη απέβη μοιραία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ