22-09-2020

Άρχισε πάλι να λειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «Παίδων – Αγία Σοφία»

 

Τις τελευταίες εβδομάδες οι κλίνες του είχαν διατεθεί για τον κορονοϊό, σε περίπτωση που κάποιο παιδί χρειαζόταν νοσηλεία

Άρχισε και πάλι να λειτουργεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων – Αγία, καθώς μετά από αρκετό καιρό που οι κλίνες του είχαν διατεθεί για τον κορονοϊό, η κλινική δόθηκε και πάλι για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος ταυτόχρονα γίνονταν εργασίες αποκατάστασης στους χώρους του νοσοκομείου που επέτειναν το κλείσιμο του Κέντρου, ενώ είχε προκληθεί αναστάτωση στους γονείς, καθώς πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα ξανανοίξει.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, για το χρονικό διάστημα από τις 10 έως 18 Ιουνίου 2020 στο Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε Παιδιά (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.), πραγματοποιήθηκαν :

  • Τρεις επεμβατικοί καθετηριασμοί σε παιδιά ηλικίας 2 ετών , 15 ετών, 7 ετών κατά το διάστημα από 10 έως 16 Ιουνίου.
  • Ένας διαγνωστικός καθετηριασμός, σε παιδί 8 ετών στις 18 Ιουνίου.

Μέχρι τέλος Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν τέσσερις επεμβατικοί – διαγνωστικοί καθετηριασμοί και πιο συγκεκριμένα οι δύο στις 23 Ιουνίου σε δύο βρέφη 3 και 10 μηνών και για τους άλλους δύο μετά την επιλογή των περιστατικών.

Την προσεχή εβδομάδα, δηλαδή από 22 έως 26 Ιουνίου, έχει προγραμματισθεί καρδιοχειρουργική επέμβαση σύγκλισης αρτηριακού πόρου σε νεογνό 23 ημερών και στις 2 Ιουλίου καρδιοχειρουργική επέμβαση με εξωσωματική κυκλοφορία, παιδιού ηλικίας 9 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.