06-07-2020

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε «πρόβα» η δράστιδα – Μαρτυρίες από δυο νέα πρόσωπα (video)

«Κλειδί» όσα έχει πει ο ταξιτζής, αλλά και τι θα αποκαλύψουν οι νέοι μάρτυρες - Η αγωνία της άτυχης κοπέλας από το κρεβάτι του νοσοκομείου

Οι αποκαλύψεις για τη «μαυροφορεμένη γυναίκα», που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, ενώ πήγαινε στη δουλειά της, συνεχίζονται, με τις Αρχές να έχουν μπει στην 3η και πιο σημαντική φάση της έρευνας, που αφορά ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το «Star», η δράστιδα έκανε «πρόβα τζενεράλε» στην περιοχή της επίθεσης, καθώς φέρεται να ήταν την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο μια μέρα πριν… Με βάση τα νεότερα στοιχεία αποτελεί «κλειδί» η μαρτυρία του ταξιτζή, αλλά και δύο νέων προσώπων, που θα κληθούν δύο ακόμη άτομα να δώσουν κατάθεση.

Φαίνεται πώς ήταν καλά μελετημένο φαίνεται πως ήταν το σχέδιο της γυναίκας που έκανε την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Αναλύοντας βίντεο και μαρτυρίες οι αστυνομικές Αρχές ανακάλυψαν πως η γυναίκα με το καυστικό υγρό βρισκόταν στον τόπο της επίθεσης μια ημέρα πριν και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα.

Το ζητούμενο είναι αν βρέθηκε εκεί για πρώτη απόπειρα να επιτεθεί στην Ιωάννα και ενδεχομένως δεν μπόρεσε ή έκανε επόπτευση χώρου, δηλαδή πού υπάρχουν κάμερες και πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες.

Μαρτυρία ότι ήταν κρυμμένη πίσω από τα λουλούδια

Φαίνεται ότι έλεγξε καλά τον χώρο και σαν να περίμενε να δει τις κινήσεις της 34χρονης. Αποχώρησε από το σημείο ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που η Ιωάννα μπήκε στον χώρο εργασίας της.

Σημαντική φαίνεται πως είναι η μαρτυρία μιας εργαζόμενης που δουλεύει κοντά στο σημείο της επίθεσης, καθώς είπε ότι είχε δει μια γυναίκα να στέκεται δίπλα στα λουλούδια. «Με ρώτησε, μάλιστα, αυτή η κυρία τι περιμένει εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ανέφερε ο ταξιτζής

Όλα συνηγορούν ότι η γυναίκα με το βιτριόλι εκτέλεσε το σχέδιο της επίθεσης με απόλυτη ακρίβεια την επόμενη ημέρα. Είχε φροντίσει να την περιμένει ακόμα και ταξί για να μπορέσει έτσι να διαφύγει όσο γίνεται πιο γρήγορα από το σημείο.

«Πήρα κλήση να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην οδό Θησέως. Γνώριζα ότι περίμενα γυναίκα. Έφθασα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η πελάτισσα. Φορούσε μάσκα. Άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος. Σε όλη τη διαδρομή δε μιλούσε», ήταν τα λόγια του οδηγού ταξί.

Ο κύκλος των υπόπτων συνεχώς μικραίνει. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει και ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή για την επίθεση στην Ιωάννα. Παράλληλα οι γιατροί ανέβαλλαν τα δύο προγραμματισμένα για την Τετάρτη (03/06) χειρουργεία στην 34χρονη Ιωάννα για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως έκανε γνωστό, ο δικηγόρος της άτυχης κοπέλας, Απόστολος Λύτρας… «κάηκε το 93% του προσώπου και το 30% του σώματος της Ιωάννας».

Τα δύο πρόσωπα «κλειδιά» για κατάθεση

Σημειώνεται ότι ως τώρα έχουν καταθέσει πάνω από 25 μάρτυρες από το φιλικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, όπως και κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε η επίθεση.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όμως, δύο άντρες που θα κληθούν από τις Αρχές. Ένας πρώην σύντροφος του κοριτσιού, με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και ένας στενός της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Σχετικά με τον δεύτερο, η έρευνα θα επικεντρωθεί αν η Ιωάννα του είχε αναφέρει για απειλές που ενδεχομένως να δεχόταν. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Ιωάννα δεν είχε απειληθεί όπως έχει πει και η ίδια στην αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η επίθεση στην Ιωάννα να ήταν ακόμα και συμβόλαιο θανάτου και από καθαρή τύχη το κορίτσι δεν έχει εισπνέσει ή καταπιεί το καυστικό υγρό.


Ιωάννα: Θέλω να μάθω ποια είναι αυτή η γυναίκα

Η 34χρονη Ιωάννα θέλει πάση θυσία να βρεθεί η γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή ρίχνοντας της πάνω της το βιτριόλι. Δεν κρύβει και την αγωνία της όταν βγει από το νοσοκομείο αν είναι σε θέση να εργαστεί και πάλι, αν θα βγαίνει έξω και ποιος είναι αυτός που το έκανε και πότε θα συλληφθεί όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αλεξανδρής.

Με καρτοκινητό η μοναδική κλήση της δράστιδος – Από πού πήρε το βιτριόλι

Στην τρίτη και πιο ουσιαστική φάση έχει μπει η έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό της «μαυροφορεμένης γυναίκας» που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Open TV», η ανάλυση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι το πιο ουσιαστικό κομμάτι. Με καρτοκινητό η μοναδική κλήση της δράστιδος, ενώ φέρεται να προμηθεύτηκε το βιτριόλι από το διαδίκτυο…

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη (02/06) δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έδωσαν στην ΕΛΑΣ τις αναλύσεις τους από την άρση απορρήτου, ενώ το ίδιο έκανε την Τετάρτη (03/06) και τρίτη εταιρεία κινητής. Η Αστυνομία έχει στα χέρια της όλα τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και μπορεί να τα αξιοποιήσει.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, όπως έγινε από την Τρίτη (02/06) γνωστό, η δράστις έκανε μόνο ένα τηλεφώνημα. Αυτό ήταν στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση. Το κινητό που έγινε η κλήση δεν ήταν δικό της και δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά. Επρόκειτο για καρτοκινητό. Αυτό το στοιχείο δείχνει πόσο καλά ήταν οργανωμένη.

Οι αστυνομικοί με την άρση απορρήτου έχουν τη δυνατότητα να ξεδιαλύνουν τα τηλέφωνα που ήταν ενεργοποιημένα τη συγκεκριμένη στιγμή στο σημείο της επίθεσης. Από εκεί και πέρα θα μπορέσουν να δουν ποια ήταν τα τηλέφωνα που τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Έτσι θα δουν μήπως μπορέσουν να «κλείσουν» τους κύκλους των υπόπτων καταλήγοντας στο άτομο που τους ενδιαφέρει.

Επίσης, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η «μαυροφορεμένη γυναίκα» που έλουσε με βιτριόλι την άτυχη κοπέλα, είχε προμηθευτεί το φονικό υλικό από το διαδίκτυο. Η γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα γνώριζε καλά πώς να χειριστεί το βιτριόλι για να κάνει τη ζημιά και να μην πάθει η ίδια το παραμικρό. Οι Αρχές από τη πρώτη στιγμή κοίταξαν να μάθουν τη «διαδρομή» του καυστικού υγρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Open TV» η δράστις είχε τοποθετήσει το καυστικό υγρό σε θερμός και γνώριζε πώς να το εκτοξεύσει κατά της 34χρονης έτσι ώστε να μη διατρέξει η ίδια τον παραμικρό κίνδυνο. Υπάρχει μία πολύ μικρή διαφορά στην ανάλυση του υγρού, που δείχνει ότι το βιτριόλι που υπήρχε στην επίθεση δεν εντοπίζεται στην ελληνική αγορά. Έτσι λοιπόν, αναζητούν τη διαδικτυακή διαδρομή που ακολούθησε το «πακέτο», έτσι ώστε να συμπληρώσουν ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ και να φτάσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Διαβάστε τα τελευταία νέα που είχαμε για τη συγκλονιστική υπόθεση μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (02/06).

Πηγές: Star, OPEN TV, ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.