06-05-2021

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων καταδρομέων παρουσία των ΥΕΘΑ και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (video)

«Εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, είμαστε έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει», τόνισε Στρατηγός Κ. Φλώρος

Στα ιδανικά των ανδρών των Δυνάμεων Καταδρομών, των θρυλικών ΛΟΚατζήδων, οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος τόσο εντός, όσο και εκτός της Ελλάδος, που είναι διαχρονικώς επίκαιρα ως τις μέρες μας αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων, που τελέστηκε σήμερα, όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Μαΐου, εδώ και δεκαετίες, στο «Ηρώο των ΛΟΚ» στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Επίσης από την πλευρά του ο (Καταδρομέας και Βατραχάνθρωπος) Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος μίλησε και αυτός στη διάρκεια της τελετής, στάθηκε ιδιαιτέρως στην έμπνευση που παρέχουν με το παράδειγμά τους στις νεότερες γενιές Καταδρομέων οι Ήρωες αυτοί, στέλνοντας παράλληλα το δικό του «μήνυμα» προς οποιονδήποτε επιβουλέα ότι «Εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας (Καταδρομέων), είμαστε έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει». Ταυτόχρονα ο ίδιος και από του βήματος αυτού ανακοίνωσε την δημιουργία Διακλαδικής Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου, μετά από σχετική απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, εκτός των προαναφερθέντων, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι των κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.

Κατά την ομιλία του στη διάρκεια της τελετής ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Οι ένδοξοι Καταδρομείς αγωνίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων και έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τις αξίες, τα ιδανικά, τις παραδόσεις και κυρίως την ελευθερία της Πατρίδας μας. Η θυσία τους αποτελεί μέχρι σήμερα φωτεινό παράδειγμα για τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, αλλά και για το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η παρακαταθήκη τους αποτέλεσε τη μαγιά με την οποία ζυμώθηκαν οι σύγχρονες ειδικές δυνάμεις της Ελλάδας. Με τη σημερινή σεμνή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή και υποκλινόμαστε στους Έλληνες Καταδρομείς που προσέθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα στην ένδοξη και μακραίωνη ελληνική ιστορία.

Αποτελεί καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε για τα ιδανικά, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Χώρας, ώστε οι θυσίες τους να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Δηλώνοντας υπερήφανος αλλά και βέβαιος γι’ αυτό που είναι οι Έλληνες Καταδρομείς».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η ευθύνη που μας κληροδοτούν οι ήρωες πεσόντες Ιερολοχίτες και Καταδρομείς είναι βαριά. Ως επίγονοι, έχουμε την ιερή υποχρέωση να κρατήσουμε τη Σημαία μας ψηλά, όπως την κράτησαν εκείνοι. Άραγε, αν απαιτηθεί, θα μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοί τους; θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει. Ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι εάν και όποτε απαιτηθεί θα τα καταφέρουμε. Διότι το υλικό και ο σπόρος από το οποίο ήταν φτιαγμένοι οι Έλληνες που τα κατάφερναν και νικούσαν στο παρελθόν, δεν έχει χαθεί, παραμένει αναλλοίωτος. Διότι τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά, ηχούν διαρκώς στο μυαλό μας: ‘Χρωστάμε σ’ όσους πέρασαν, θα’ ρθουνε, θα περάσουν, Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι κι οι νεκροί’», τόνισε ο Στρατηγός Κ. Φλώρος.

Για να προσθέσει: «Η λαμπρή μας ηρωική παράδοση, θα πρέπει να συνεχιστεί. Ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, που τα σύννεφα στη γειτονιά μας ολοένα πυκνώνουν και η γεωπολιτική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά, πορευόμαστε με ακαταγώνιστη βούληση, εμπνεόμενοι από το παράδειγμά τους και την ύστατη θυσία των ηρώων μας, έτοιμοι να συντρίψουμε οποιονδήποτε επιβουλέα που θα κάνει το μοιραίο λάθος να μας υποτιμήσει».

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αφού παρατήρησε ότι «οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν και παραμένουν η ακονισμένη αιχμή του δόρατος των Ενόπλων μας Δυνάμεων, η αφρόκρεμα του Στρατεύματός μας», ανακοίνωσε ότι «εγκρίθηκε ήδη από το Συμβούλιο Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, η συγκρότηση διακλαδικής Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, στη δύναμη κρούσης της οποίας θα ενταχθούν οι συνεχιστές της παράδοσης των μαχητών που τιμούμε σήμερα, οι πλέον επίλεκτοι και από τους τρεις Κλάδους».

Πηγή: lawandorder.gr

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ