12-02-2021

Εισαγγελική έρευνα για τον… λάθος νεκρό στη Ρόδο – Σε ποιους αναζητούνται ευθύνες (video)

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 24 Απριλίου, όταν σε υπόγειο οικοδομής στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη εντοπίστηκε ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Επενέβη, τελικά, εισαγγελέας για την απίστευτη υπόθεση στη Ρόδο, με τον λάθος νεκρό στη Ρόδο. Σε εξέλιξη βρίσκεται, μάλιστα, σχετική έρευνα που διέταξε ο Εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι στο νησί των Ιπποτών έθαψαν έναν 73χρονο άνδρα και ένα μήνα μετά μαθεύτηκε ότι ζει σε ίδρυμα, με τον γιο του να δηλώνει σοκαρισμένος.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις 24 Απριλίου, όταν σε υπόγειο οικοδομής στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη εντοπίστηκε ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη. Έτσι, επειδή στην οικοδομή αυτή διέμενε ένας 73χρονος που έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας, οι αρμόδιες Αρχές θεώρησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο.

Στη συνέχεια είχε ειδοποιηθεί η οικογένεια, στην οποία παρέδωσαν κλειστό το φέρετρο, λέγοντάς τους ότι πρόκειται για τον δικό τους άνθρωπο. Η ταφή έγινε δύο ημέρες μετά. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν, ήταν απίστευτες: Ο πατέρας τους φιλοξενούταν σε ίδρυμα χρόνιων παθήσεων στα Κολύμπια.

Ο νεκρός, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήταν ένας 56χρονος φίλος του, ο οποίος διέμενε μαζί του το τελευταίο χρονικό διάστημα και τον οποίο δεν αναζήτησε κανείς.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και άρα ο Εισαγγελέας δεν έχει προχωρήσει σε εντολή εκταφής του πτώματος. Αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί, θα γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Για την ώρα, λαμβάνονται καταθέσεις από τις αρμόδιες Αρχές με ιδιαίτερη προσοχή για να διαπιστωθεί ποιος ευθύνεται για το λάθος.

«Μου ότι ο πατέρας μου ζει»

«Το σοκ ήταν μεγάλο. Δεν το περίμενα», δήλωσε ο άνδρας ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα από ίδρυμα στη Ρόδο ότι ζει ο πατέρας του, λίγες μέρες αφότου τον… κήδεψε.

«Με κάλεσαν από την Αστυνομία, μου ανακοίνωσαν ότι πέθανε. Έγιναν η κηδεία και το μνημόσυνο», υπογράμμισε στον «ANT1», ο γιος του 73χρονου, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από το γεγονός. O ίδιος, τόνισε πως ένα τηλεφώνημα: «Με πήραν από το ίδρυμα και μου είπαν ότι ο πατέρας μου ζει»…

(πληροφορίες από rodiaki.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ