09-03-2021

Έρχεται το ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά – Τι θα περιλαμβάνει (video)

Τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας το περίγραμμα του σχεδίου του υπουργείου του για τον τουρισμό.

Μιλώντας στον Alpha το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έτσι ώστε με ασφάλεια ο κόσμος να επιστρέψει στην εργασία του και να έχουμε και τουρισμό και πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται, όπως βλέπετε, λελογισμένα, με κανόνες. Με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να την ενδυναμώσουμε».

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά, το οποίο, όπως είπε, θα ανακοινώσει αναλυτικά τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Υγείας. «Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών ιατρείων.

-Επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά.

-687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά μας από 1.100 εγκρίσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν.

-Επιπλέον διαγνωστικά τεστ και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.

-Και επίσης, περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας από τον ΕΟΔΥ», ανέφερε.

Οι επιστήμονες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μας λένε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως «το ύψος του κύματος και την έντασή του, το αν θα μεταλλαχθεί ή όχι ο ιός και πώς αυτό θα έρθει στη χώρα μας έναντι άλλων χωρών αυτό μένει να το δούμε. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να ετοιμάσω το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλα τα σενάρια».

«Το Υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους», επισήμανε την Τετάρτη (27/05) σε δήλωση του ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια κίνηση δε θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε, όπως αναφέρει, λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου από τις 15 Ιουνίου στη χώρα, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας θα χωρίζονται σε τρεις ζώνες με σκοπό τη μέγιστη ασφάλεια έναντι του κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ