21-01-2021

Μειωμένο ωράριο σε δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά στο σχολείο – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών

Συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού αν στο σχολείο γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα

Για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα, τόνισε, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σημειώνεται, ότι σχετική διάταξη υπάρχει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου. Σε αυτήν αναφέρεται ότι αντί της χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού, οι δημόσιοι υπάλληλοι, κατόπιν αίτησής τους, μπορούν να εργαστούν με μειωμένο ωράριο, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς ανάλογη μείωση των αποδοχών τους. Σε περίπτωση χρήσης αυτής της διευκόλυνσης, ο υπάλληλος υποχρεούται, μετά την άρση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σταθμών ή σχολικών μονάδων, να απασχοληθεί τις αντίστοιχες ώρες μείωσης του ωραρίου εργασίας πέραν του ωραρίου του χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, οπότε αυτός ο χρόνος υπολογίζεται ως πραγματική υπηρεσία.

Συνεχίζει να ισχύει η άδεια ειδικού σκοπού

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι -εφόσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα- τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική. Εξήγησε, επίσης, ότι τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή όσο διαρκεί η σχολική χρονιά.

Τις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων (από την 1η έως την 26η Ιουνίου) και όλα τα σχετικά μέτρα, όπως και την απόφαση για μη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, ανέλυσε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ