11-05-2021

Δε θα ανοίξουν τα εποχιακά καταλύματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (video)

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μετά από σχετική ερώτηση

Δε θα ανοίξουν τα τουριστικά καταλύματα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα τους νωρίτερα από ό,τι σχεδιάζει. Είναι κάτι που ζητάνε και οι επιχειρηματίες, με βάση τα όσα ακολουθούνται για την άρση των μέτρων, με την Ελλάδα να τα πηγαίνει καλά σε σχέση με τον κορονοϊό. Βλέπετε, ποντάρουν και στον εσωτερικό τουρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου.

Σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξή του στο «ΟΡΕΝ TV», ο Στέλιος Πέτσας απάντησε: «Όχι, δε θα το κάνουμε». Και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να διαταραχθεί ξαφνικά η κανονικότητα που διαφαίνεται να επανέρχεται, με τα μειωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

Άρα, τα εποχιακά καταλύματα δεν θα ανοίξουν μια εβδομάδα νωρίτερα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο εργασιακό καθεστώς. Το βασικό ζητούμενο μέχρι το τέλος του μήνα είναι να πειστούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων και καφέ, εστιατορίων κτλ. να ανοίξουν. Είναι προς το συμφέρον τους», είπε ο κ. Πέτσας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ