07-05-2021

Πώς σήκωσαν άγκυρα τα πλοία για όλα τα νησιά – Θερμομετρήσεις και ερωτηματολόγια (video)

Τη Δευτέρα (25/05) υπήρχαν πλοία που είχαν κόσμο, αλλά την Τρίτη (26/05) η κίνηση ήταν μικρότερη

Για όλα τα νησιά της χώρας σαλπάρουν από τη Δευτέρα (25/05) το πρωί και πάλι τα πλοία, και οι οι επιβάτες ταξιδεύουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τα μέτρα που ισχύουν, θα πρέπει να θερμομετρούνται, να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο και να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο καράβι. Τι είδε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης στο λιμάνι του Πειραιά…

Τη Δευτέρα (25/05) υπήρχαν πλοία που είχαν κόσμο, αλλά την Τρίτη (26/05) η κίνηση ήταν μικρότερη. Πολλοί επιβάτες ταλαιπωρούνται με τα ερωτηματολόγια, αν και μπορούν να τα ετοιμάζουν από το σπίτι τους.

Υπενθυμίζεται, ότι τα πλοία ταξιδεύουν με μόνο το 50% των επιβατών, εκτός αν πρόκειται για πλοίο με καμπίνες που το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 55%.

Τη Δευτέρα (25/05), από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 7 δρομολόγια πλοίων (δυο για Κυκλάδες, ένα για Χίο Μυτιλήνη και τέσσερα για Κρήτη). Από την Ραφήνα αναχώρησε ένα πλοίο για τις Κυκλάδες, τρία για Λαύριο, δυο για Κέα – Κύθνο- Σύρο και ένα για Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα.

Σημειώνεται ότι από τις 18 του μήνα που επιτράπηκαν οι μετακινήσεις από νομό σε άλλο νομό, άνοιξαν και τα δρομολόγια την Κρήτη. Για τα υπόλοιπα νησιά έγινε το ίδιο μία εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Στο λιμάνι του Πειραιά ο Πλακιωτάκης – Επιθεώρησε τα νέα μέτρα στα πλοία

Στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος» που εκτελεί το δρομολόγιο για Χίο και Μυτιλήνη, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (25/50) ο Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς επετράπη ξανά η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών προς όλα τα νησιά.

Ο Υπουργός σε δηλώσεις του, είπε ότι ξεκινά η ελεύθερη μετακίνηση προς όλα τα νησιά και πως η εμπειρία των δρομολογίων της Κρήτης ήταν απολύτως θετική.

Ευχαρίστησε επιβάτες και πλήρωμα για τη σωστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λέγοντας πως «τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας, πρώτα από όλα προστατεύουν του ίδιους αλλά και τη δημόσια υγεία στα νησιά».

Το Υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θέλει με κάθε τρόπο και μέσο να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία ιδιαιτέρως των μικρών νησιών, πρόσθεσε ο Υπουργός.

«Καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα να έχουμε μηδενικά κρούσματα στα νησιά και αυτό αποτελεί μία μεγάλη παρακαταθήκη για την πατρίδα μας, που σκοπεύουμε να επωφεληθούμε ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε εξάλλου, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται περαιτέρω ενίσχυση της ακτοπλοΐας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις καθημερινά, ώστε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες, την κατάλληλη χρονική στιγμή, να αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα των επιβατών. Ο Υπουργός Ναυτιλίας ευχαρίστησε όλους και όλες για την υπομονή τους, και ευχήθηκε στους ταξιδιώτες καλά ταξίδια και καλό καλοκαίρι.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ