19-05-2021

Επίθεση με βιτριόλι: Κατάθεση αστυνομικού για ύποπτη γυναίκα – Πού στρέφονται οι έρευνες (video)

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα από το κινητό του θύματος

Ασταμάτητα συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών που εδώ και μέρες αναζητούν την γυναίκα η οποία επιτέθηκε με οξύ στην 34χρονη Ιωάννα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο δικηγόρος του θύματος παραδέχτηκε ότι οι έρευνες της αστυνομίας είναι στα τυφλά καθώς η πελάτισσά του δεν είχε δεχθεί απειλές που θα έστρεφαν τις Αρχές προς κάποια κατεύθυνση, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στην κατάθεσή της.

«Δεν ξέρω αν είμαστε κοντά, αλλά θεωρώ ότι αν υπήρχαν κάποια στοιχεία, θα είχαμε φτάσει στη λύση του εγκλήματος, όσο περνά ο καιρός, ανησυχώ», σημείωσε ο δικηγόρος.

Ο Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι η 34χρονη «δεν είναι σε καλή κατάσταση» και εξέφρασε την ενόχλησή της για την αναμόχλευση της προσωπικής της ζωής, ενώ μίλησε και για παρανοήσεις που έχουν διαδοθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε υποτιθέμενη κατάθεση της Ιωάννας μέσω της οποίας στοχοποιεί κάποια συνάδελφό της, την οποία και διέψευσε. «Αυτό που είπε είναι ότι: μην ασχολείστε με την προσωπική μου ζωή, να δούμε σε κάτι άλλο, αν υπάρχει», εξήγησε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι η κοπέλα είναι σίγουρη ότι της επιτέθηκε γυναίκα και ζήτησε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποια να είχε εμμονή μαζί της, σε συνδυασμό με το ότι ήξερε καλά το χώρο της εργασίας.

Ο ίδιος καταδίκασε τα μηνύματα από κάποιες γυναίκες που «είναι σαν να αναρωτιούνται το τι έκανε», τονίζοντας ότι τίποτε δε θα δικαιολογούσε την επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, παρομοιάζοντας την παραπάνω κατηγορία με εκείνη της απόδοσης ευθύνης στο θύμα οικογενειακής βίας.

«Γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν»

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή. Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα, χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε», φέρεται να είπε η 34χρονη στην πρώτη της κατάθεση από το Θριάσιο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα.

Σημειώνεται πάντως ότι πρώην αστυνομικός ο οποίος συχνάζει δίπλα από την επιχείρηση όπου έγινε η επίθεση, υποστηρίζει πως για πέντε ημέρες μία γυναίκα πηγαινοερχόταν στην περιοχή και οι κινήσεις της έμοιαζαν ύποπτες καθώς επεξεργαζόταν τον χώρο. Ο μάρτυρας μίλησε στον Alpha για την ύποπτη γυναίκα, την ώρα που η δράστις όπως φαίνεται, είχε ελέγξει την κάθε της κίνηση προσεκτικά, ώστε να διαφύγει γρήγορα και να μην γίνει αντιληπτή από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, την ώρα που η αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες προσπαθώντας να φτάσει στα ίχνη της.

Τι περιμένουν οι Αρχές

Τα αποτελέσματα από το κινητό της 34χρονης αναμένει η αστυνομία την ώρα που εξετάζουν προσεκτικά το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ούτως ώστε να βρουν την πορεία που ακολούθησε η δράστις.

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα από την ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους για το καυστικό υγρό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

«Βρήκα γάντι πεταμένο μέσα σε θάμνο»

Σε μια σημαντική μαρτυρία προέβη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του «ANT1», μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης που δέχτηκε η 34χρονη με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Όπως δήλωσε: «Βρήκα γάντι πεταμένο μέσα σε θάμνο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ