08-05-2021

Νέα Σμύρνη Λάρισας: 16 νέα κρούσματα κορονοϊού – Νοσηλεύεται σε ΜΕΘ 46χρονος 

Δύο άτομα μετέβησαν με δική τους πρωτοβουλία στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων που αισθάνθηκαν

Συνολικά 16 νέα κρούσματα θετικά στον νέο κορονοϊό έχουν εντοπιστεί από το πρωί της Παρασκευής (22/05) στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, περιοχή που τις προηγούμενες ημέρες έχει συνεχείς ιχνηλατήσεις. Ένας 46χρονος νοσηλεύεται, μάλιστα, σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων αρχικά διαγνώστηκαν 12 κρούσματα που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Ρομά. Τα 10 προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ.

Τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν με δική τους πρωτοβουλία στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων που αισθάνθηκαν, και αποδείχτηκε ότι είναι μολυσμένα στον ιό. Πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και 21χρονη έγκυο. 

Το μεσημέρι διαγνώστηκαν ακόμη τέσσερα κρούσματα στον ιό στην περιοχή.  Στον οικισμό γίνονται εκ νέου ιχνηλατήσεις στις επαφές των νέων κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη Λάρισας είχαν βρεθεί 35 νέα κρούσματα κορονοϊού στον οικισμό των Ρομά και στη συνέχεια έγιναν επεισόδια κατά την επιχείρηση μεταφοράς τους σε νοσοκομείο αναφοράς («Αρωγή»).

(πληροφορίες από onlarissa.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ