11-05-2021

Χαρδαλιάς: Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων (video)

Τι είπε για την καραντίνα σε όσους έρχονται από το εξωτερικό

Την επόμενη Δευτέρα «κληρώνει» για το άνοιγμα ή όχι των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Κατά την τοποθέτησή του στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι με βάση τον αρχικό σχεδιασμό οι μαθητές του δημοτικού προβλεπόταν να επιστρέψουν στα θρανία την 1η Ιουνίου.

Κατά τον ίδιο, το πρόγραμμα προχωράει σταθερά και ομαλά και «οι εικόνες της Ελλάδας ταξιδεύουν στον κόσμο και αυτό είναι κέρδος για την χώρα».

Υπενθύμισε ότι οι χώροι εστίασης ανοίγουν την Δευτέρα 25 Μαΐου και από εκείνη την ημέρα επιτρέπονται και οι μετακινήσεις στα νησιά. Για όσους έρχονται από το εξωτερικό -πρόσθεσε- το μέτρο της καραντίνας των 14 ημερών έχει παραταθεί έως τις 31 Μαΐου.

«Αυτή την στιγμή είναι σε καραντίνα πάνω από 3.000 συμπολίτες μας. Αν είναι θετικό το τεστ μένουν στο ξενοδοχείο και αν είναι αρνητικό συνεχίζουν την καραντίνα στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει» σημείωσε.

«Η μέχρι σήμερα πορεία μας είναι θετική και η χώρα μας μνημονεύεται ως παράδειγμα προς μίμηση», είπε ακόμα και ζήτησε από τους πολίτες να μην χαλαρώσουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ