23-10-2020

ΕΟΔΥ: Με πλωτές ομάδες και φουσκωτά οι εργαστηριακοί έλεγχοι στα νησιά (video)

Πώς θα γίνει η λήψη των δειγμάτων

Με φουσκωτά σκάφη θα σαρώσουν το Αιγαίο οι ομάδες του ΕΟΔΥ προκειμένου να προσεγγίσου μικρά και απομονωμένα νησιά και να υποβάλλου σε διαγνωστικά τεστ για τον COVID-19 τους κατοίκους. Οι ομάδες θα μετακινούνται από την Αττική με φουσκωτά σκάφη στο Αιγαίο τα οποία θα διατεθούν από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σύμπλευση ΑΜΚΕ» που στοχεύει στην υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νήσων.

Προτεραιότητα και στα μικρά μας νησιά είναι οι ευπαθείς ομάδες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί πρώτα το τεστ. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους ιατρούς και τους εθελοντές της Σύμπλευσης και με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. «Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που θα μεταβούν στα νησιά θα εξεταστούν πρώτα για COVID-19» αναφέρει ο ΕΟΔΥ ώστε να μην υπάρξει ούτε η μικρή πιθανότητα μεταφοράς του ιού στις νησιωτικές περιοχές.

Τα δείγματα

Τα δείγματα θα μεταφέρονται και πάλι με τα φουσκωτά σκάφη της Σύμπλευσης μετά από την απαραίτητη συσκευασία ώστε να φθάσουν σε συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Αττική. Οι πλωτές ομάδες θα ξεκινήσουν τη δράση τους τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Μαΐου και οι Πλωτές Ομάδες του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και την Σίκινο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Δολοφονία Γραικού: Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο κρεατέμπορας (video)