06-03-2021

Είχαν φτιάξει παράνομο εργοστάσιο καπνού στην Αττική – Τέσσερις συλλήψεις (video)

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται τουλάχιστον σε 6.500.000 ευρώ

Στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που λειτουργούσαν παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής καπνού προχώρησε η αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη (14/05). Το εργοστάσιο εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ κατασχέθηκαν 25 τόνοι καπνού. Είχαν φτιάξει, λοιπόν, ολόκληρο εργοστάσιο…

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζονται τουλάχιστον σε 6.500.000 ευρώ. Το πλήρως εξοπλισμένο παράνομο εργοστάσιο επεξεργασίας και παραγωγής καπνού εντοπίστηκε την Τετάρτη (13/05), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή της Αττικής.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν στη φορολογία καπνού. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ημεδαπός που είχε εκμισθώσει το χώρο, ο οποίος αναζητείται.

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε με διαρκή και επιχειρησιακά δομημένη δράση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος από την παρασκευή λαθραίων καπνικών προϊόντων και τη μεταπώλησή τους στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2019 η εγκληματική οργάνωση είχε μισθώσει αποθήκη σε περιοχή της Αττικής, όπου εγκατέστησε και λειτουργούσε παράνομο εργοστάσιο, με σύγχρονο εξοπλισμό και δυνατότητα επεξεργασίας περίπου δυο τόνων καπνού την ημέρα.

Από τις έρευνες στην αποθήκη-εργοστάσιο, στον προαύλιο χώρο και στην κατοχή των συλληφθέντων, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 τόνοι λαθραίου καπνού, πλήρως εξοπλισμένη γραμμή επεξεργασίας καπνού, δυο γεννήτριες παραγωγής ρεύματος για την υποστήριξη λειτουργίας του εργοστασίου, πλήθος μηχανημάτων για την υποστήριξη της λειτουργίας του παράνομου εργοστασίου, φορτηγό όχημα με πλαστές πινακίδες, στο εσωτερικού του οποίου εντοπίστηκαν 200 κιλά ακατέργαστου καπνού σε φύλλα, 22.950 ευρώ, δυο μηχανοκίνητα κλαρκ και οκτώ χειροκίνητα παλετοφόρα, 600 χάρτινες κενές κούτες διαφόρων μεγεθών, δυο κάμερες παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος, αυτοκίνητο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

(πληροφορίες από lawandorder.gr, astynomia.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ