25-10-2020

«Πυρετός» προετοιμασιών στις οργανωμένες παραλίες – Αγώνας δρόμου για να είναι έτοιμες (video)

Με στόχο να λειτουργήσουν με βάση τα μέτρα και τους κανόνες που έχουν ανακοινωθεί

Αυτές τις ημέρες επικρατεί... πυρετός ετοιμασιών για το άνοιγμα τον οργανωμένων παραλιών σε όλη την Ελλάδα με στόχο να λειτουργήσουν με βάση τα μέτρα και τους κανόνες που έχουν ανακοινωθεί. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Δείτε πώς θα ανοίξουν 515 οργανωμένες παραλίες εν μέσω καύσωνα, αλλά και το τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Εν τω μεταξύ, ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των beach bars στους Νέους Επιβάτες του Δήμου Θερμαϊκού, με την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες το ερχόμενο Σάββατο, αν και θα πρέπει να λειτουργήσουν με λιγότερες ξαπλώστρες και σχεδόν το μισό προσωπικό.

«Έχουμε δυο ημέρες να προετοιμαστούμε και τρέχουμε», δήλωσε ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου, ιδιοκτήτης beach bar στην περιοχή, επισημαίνοντας πως «είναι καλύτερα έτσι διότι τις προηγούμενες ημέρες ο κόσμος συνωστιζόταν στην παραλία, δίχως μέτρα προστασίας, δίχως αποστάσεις, ενώ σε εμάς η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη».

Η περίοδος που θα λειτουργήσουν, όπως είπε, έχει συρρικνωθεί. «Ξεκινούσαμε πάντα τον Μάρτιο και κλείναμε τον Οκτώβριο. Φέτος ανοίγουμε δυο μήνες αργότερα και θα προσπαθήσουμε να μείνουμε ανοιχτοί μέχρι τον Νοέμβριο. Μακάρι να τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς θα λειτουργήσουν οι οργανωμένες παραλίες

Διευκρίνισε δε, ότι βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ αλλάζουν πολλά. «Φέτος θα έχουμε μόνο 60 ξαπλώστρες από τις 200 που είχαμε τα προηγούμενη χρόνια, καθώς από άξονα σε άξονα, οι ομπρέλες πρέπει να έχουν τέσσερα μέτρα απόσταση και οι ξαπλώστρες δυο. Αλλαγές έχουμε και στο προσωπικό, καθώς λόγω της κατάστασης θα εργαστούν 11 άτομα από τα 24 άτομα που απασχολούσαμε», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Ρόδος: Σήκωσαν την μπλούζα της κόρης τους και αντίκρισαν αυτή την εικόνα – Το μαρτύριο της 12χρονης

Ο Αλέκος Μέστρης, υπεύθυνος επιχείρησης σε οργανωμένη παραλία στην ίδια περιοχή, από νωρίς το πρωί μετράει με τη μεζούρα πόσες ομπρέλες πρέπει να τοποθετηθούν στην παραλία. «Όλα αλλάζουν», ανέφερε και εξήγησε: «Οι αποστάσεις αλλάζουν, το σερβίρισμα αλλάζει, μόνο πακέτο ο καφές και συσκευασμένα τα φαγητά και θα απολυμαίνουμε τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες ύστερα από κάθε πελάτη. Ο αριθμός του προσωπικού μας μειώνεται, από δέκα άτομα σε τέσσερα για εμάς. Ήδη έχει πολύ κόσμο στην περιοχή μας και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε ώστε να είμαστε έτοιμοι το Σάββατο».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Κουνήθηκε» η Σητεία – Αισθητός σε όλη την Κρήτη ο σεισμός


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokonissi.gr