31-10-2020

«Ζωντανεύει» η «νέα» πλατεία Ομονοίας με το εμβληματικό συντριβάνι (video)

Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες

Παραδίδεται στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας την Πέμπτη (14.05), στο σύνολό της, η πλατεία Ομονοίας, η οποία ανακατασκευάστηκε ριζικά με χορηγίες ιδιωτών, αποκτώντας και πάλι το εμβληματικό της συντριβάνι, που έχει τώρα διάμετρο 40 μέτρων. Οι εργασίες είχαν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αλλά λόγω της καραντίνας δεν είχε αποδοθεί στους πολίτες, ενώ μέσα στον Φλεβάρη είχαν γίνει και δοκιμαστικά.

Ήδη από το πρωί, τα προστατευτικά έχουν απομακρυνθεί από το μεγαλύτερο μέρος της πλατείας και συνεργεία του δήμου προβαίνουν στον καθαρισμό της. Το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργήσει – φωταγωγημένο – και το συντριβάνι.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή…», είχε γράψει – προ καραντίνας λόγω κορονοϊού – σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. ενώ ανάρτησε στο Instagram, σχετικό βίντεο με την στιγμή που άρχιζε να γεμίζει το νερό το συντριβάνι, συνοδεύοντας το, από τη φράση, «ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».

Ο δήμαρχος της Αθήνας ανέβασε, μάλιστα, και ένα βίντεο, η λεζάντα του οποίου γράφει: «Δοκιμές στην Ομόνοια. Πλατεία ξανά! Έρχεται…».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η πλατεία Ομονοίας στο πέρασμα των χρόνων. Η ιστορία της πόλης, τα σύμβολα και ο πολιτισμός της ζωντανεύουν απόψε. Ομόνοια, πλατεία ξανά!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis) στις