03-06-2020

Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Γι’ αυτό μεταφέρεται στην Αθήνα νεογνό με προβλήματα υγείας

Διευκρινίσεις έδωσε το νοσοκομείο για την καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης ότι το βρέφος δεν μπορεί να νοσηλευθεί στο Ωνάσειο, επειδή ο πατέρας του δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα

Με αφορμή ανακοίνωση – καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και σχετικά δημοσιεύματα για τη νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» νεογέννητου παιδιού νιγηριανής καταγωγής που χρήζει διακομιδής στην Αθήνα, δόθηκαν διευκρινίσεις από το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για νεογέννητο βρέφος μεταναστών από τη Νιγηρία και ο πατέρας του, αν και δουλεύει νόμιμα, δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα, παρά μόνο δελτίο ασύλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το νεογνό γεννήθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, διεγνωσμένο με καρδιοπάθεια και άλλα σοβαρά και σύνθετα προβλήματα υγείας. Οι γονείς του έχουν ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση της υγείας του από την πρώτη ημέρα.

Μετά από αίτημα του Νοσοκομείου, το νεογνό πρόκειται να μεταφερθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, καθώς είναι το μοναδικό εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα για τη διενέργεια ειδικών επεμβάσεων σε παιδιά με καρδιοπάθειες. Η διακομιδή του νεογνού στην Αθήνα δεν σχετίζεται με την ύπαρξη δικαιώματος ασφαλιστικής περίθαλψης. Το Νοσοκομείο παρέχει καθημερινά περίθαλψη σε όλους τους ασθενείς, ασφαλισμένους και μη».

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.