18-04-2021

«Δε θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή» – Τι είπε ο παιδεραστής του Ρεθύμνου στην απολογία του

Το Σάββατο (09/05) βρέθηκε ενώπιον της εισαγγελέως, έχοντας συλληφθεί ξανά για παραβίαση περιοριστικού όρου

Νέες εξελίξεις συνέβησαν το Σάββατο (09/05) στην υπόθεση του παιδεραστή γυμναστή, Νίκου Σειραγάκη, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών (σ.σ. εκτιτέα τα 20 χρόνια) για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανήλικων παιδιών στην περιοχή του Ρεθύμνου, αποφυλακίστηκε πρόσφατα, και συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί.

Το Σάββατο (09/05) βρέθηκε ενώπιον της εισαγγελέως. «Δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή», τόνισε… Τι είπε ο δικηγόρος του 56χρονου στην εκπομπή «Μαζί σου» στον «ΣΚΑΪ.

«Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο», είπε, μεταξύ άλλων, ο Ν.Σ. στην απολογία του ενώπιον της εισαγγελέως, το πρωί του Σαββάτου (09/05).

Ο 56χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου, ο οποίος αποφυλακίστηκε μετά από οκτώ χρόνια και πέντε μήνες παραμονής στις φυλακές Γρεβενών, στις 22 Απριλίου, συνελήφθη για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί. Η σύλληψη του έγινε με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Εκείνος εντοπίστηκε, ωστόσο, στην περιοχή της Μενεμένης.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του. Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Νίκου Σειραγάκη.

Σειραγάκης παιδεραστής Ρεθύμνου

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ, ο 56χρονος άάνδρας υποστήριξε στην απολογία του πως «είναι άδικο, δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας μου, ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email, το οποίο απευθυνόταν και στην εισαγγελία Γρεβενών. Την επόμενη ημέρα, η φυλακή μου είπε να επικοινωνήσω ο ίδιος με την Εισαγγελία.

Πήρα τηλέφωνο, υπάρχει και η κλήση, και μου είπαν να πάω στο τμήμα Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην Εισαγγελία. Ήμουν σε διαδικασία ενημέρωσης και με συνέλαβαν. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Για ό,τι έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο».

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον παιδεραστή του Ρεθύμνου

Υπενθυμίζεται πως στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου είχε μπει η υπόθεση της αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη. Ο 56χρονος παιδεραστής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη από τα οποία εκτιτέα, βάση νόμου, είναι τα 25 έτη για παιδεραστία σε βάρος 36 παιδιών.

Σειραγάκης παιδεραστής Ρεθύμνου

Ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε μόλις, οκτώ χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε τη δικογραφία και το βούλευμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενου και έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν χωρεί άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

(πληροφορίες από ΣΚΑΪ και εκπομπή «Μαζί σου»)

Βίντεο: newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ