11-04-2021

Σ. Πέτσας: Η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει όρια – Ο εκβιασμός τους σταμάτησε τον Φεβρουάριο στον Έβρο

Ξεκάθαρο μήνυμα για τα «κατασκευασμένα» δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου στέλνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Ο κ. Πέτσας σε συνέντευξή του στον Ant1 και αναφερόμενος στην τουρκική προπαγάνδα δήλωσε ότι ο εκβιασμός της γειτονικής χώρας απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη σταμάτησε τον Φεβρουάριο στον Έβρο, γιατί προστατέψαμε τα σύνορά μας που είναι και σύνορα της Ευρώπης με αποφασιστικότητα.

«Τέτοιου είδους κατασκευασμένη προπαγάνδα είχαμε δει όλο εκείνο το διάστημα. Είχαμε διαψεύσει κατηγορηματικά τότε όλα αυτά τα οποία κυκλοφορούσαν μέσα στην Τουρκία ή κι εκτός Τουρκίας, σε διεθνή μέσα, καθώς είχαμε πληροφορίες από πολύ νωρίς ότι κατασκευάζονταν τέτοιου είδους στοιχεία, για να χρησιμοποιηθούν αργότερα. Το αργότερα ήρθε τώρα. Ήμασταν προετοιμασμένοι και είπαμε ότι δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο που να ενοχοποιεί κανέναν στην ελληνική πλευρά, αντίθετα είναι μια κατασκευή των τουρκικών Αρχών στο πλαίσιο αυτής της προπαγάνδας», συνέχισε.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση από τις 13 Μαρτίου έστειλε διαβαθμισμένο έγγραφο σε όλες μας τις πρεσβείες, μεταξύ αυτών και στην Πρεσβεία μας στο Βερολίνο, που λέει ακριβώς τι κατασκευασμένα στοιχεία ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν για να πουν κάτι για την Ελλάδα.

«Πάντα κάνουμε ό,τι χρειάζεται, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορά μας. Θα συνεχίσουμε να αποκρούουμε αποφασιστικά αυτή την προπαγάνδα. Όπως απέτυχε στον Έβρο, θα αποτύχει και σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια», τόνισε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ