17-04-2021

Φονικό στα Ανώγεια: Συγκλονίζει ο αδελφός του Ξυλούρη – «Μακάρι ο Γιώργος να είναι η τελευταία χαμένη ψυχή» (video)

«Να μη χυθεί άλλο αίμα» λέει στην κάμερα του Mega ο αδερφός του Γιώργου Ξηλούρη που βρήκε τραγικό θάνατο στα Ανώγεια

Για το διπλό φονικό στα Ανώγεια της Κρήτης μίλησε στο Mega ο αδελφός του 30χρονου κτηνοτρόφου, Δημήτρη Ξυλούρης.

«Εγώ έχασα τον αδερφό μου, έχασα έναν καλοσυνάτο άνθρωπο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Τη Δευτέρα που ξύπνησα, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βρεθεί το όπλο να πάει στη δικαιοσύνη και να δείξει. Θέλουμε την αλήθεια και μόνο. Δεν θέλουμε ψέματα. Το όπλο το βρήκα όπως είπατε. Τα είπα, δεν μπορώ να τα ξαναλέω. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της από εκεί και πέρα».

«Το όπλο που είχε ο αδερφός μου, δεν ξέρω πώς έφθασε στην ταράτσα του σπιτιού μου» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Εγώ ήμουν χαμένος, έψαχνα, ρωτούσα, είδα μια σακούλα, είδα το όπλο και το πήγα στην αστυνομία. Το όπλο ήταν το αδερφού μου. Αυτός το είχε πάντα. Δεν είχε άδεια οπλοφορίας». «Δεν έχω μάθει τίποτα. Νομίζω ότι έχει ταυτοποιηθεί ότι το όπλο είναι του αδερφού μου. Περιμένω τη δικαιοσύνη να ταυτοποιηθούν και τα βλήματα, να μου πουν τι έγινε», είπε ακόμη και υπογράμμισε: «Σαν οικογένεια, για το χωριό μου, δεν το ήθελε κανείς αυτό που έγινε. Και εμείς χάσαμε και αυτοί έχασαν. Αυτά εννοείται ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν. Ας είναι αιτία ο αδερφός μου να μην χαθεί άλλη ψυχή. Όσοι ξέρουν να μιλήσουν».

«Είχαν λυθεί οι διαφορές που είχαμε παλιά. Με τον συγχωρεμένο μιλούσα. Με όλους μιλούσα. Δεν ξέρω πώς έγινε το κακό. Να μου πείτε και εμένα τον λόγο. Ήμουν στο καφενείο την ώρα του συμβάντος. Δεν άκουσα τίποτα. Με πήραν τηλέφωνο, έτρεξα, μέχρι να τρέξω τον είχαν στο νοσοκομείο, δεν πρόλαβα», εξήγησε συντετριμμένος.

Τέλος, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο βεντέτας, ο ίδιος τόνισε «πονάμε και πονάνε. Να αφήσουμε τα πολλά και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όσοι πρέπει να μιλήσουν να το κάνουν, να φανεί η αλήθεια. Το ψέμα είναι κακό και τρώει τον άνθρωπο. Σας ξαναλέω: ας είναι αιτία ο αδελφός μου να μην χαθεί άλλη ψυχή. Φταίμε δεν φταίμε. Με ηρεμία και σύνεση».

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ