17-04-2021

Ξανά κόσμος σε πλατείες στην Αττική – Μηχανοκίνητη πορεία στην Αγία Παρασκευή

Οι αποστάσεις σε πολλά σημεία δεν τηρήθηκαν

Παρά τις συστάσεις από την Πολιτεία και τα μέτρα που έχουν παρθεί για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, μετά την ελάφρυνση των μέτρων, κόσμος βρέθηκε και το βράδυ της Παρασκευής (08/05) σε πλατείες και σε δρόμους της Αττικής.

Οι αποστάσεις σε πολλά σημεία δεν τηρήθηκαν, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα υπήρχε και στον Λυκαβηττό.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αγία Παρασκευή διοργανώθηκε μηχανοκίνητη πορεία ως διαμαρτυρία για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη. Η πλατεία είναι, μάλιστα, κλειστή τις βραδινές ώρες.

Ο κόσμος βγήκε στις πλατείες της Νέας Σμύρνης (ο δήμαρχός της έκανε μια πρωτότυπη πρόταση για να αποφεύγεται η συνωστισμός), της Ηλιούπολης και του Μπουρναζίου για να απολαύσει την απογευματινή του βόλτα

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα την Παρασκευή (08/05) ότι ότι την Πέμπτη (07/05) εντοπίστηκαν δύο κάφε – μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα. Οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν και σε κάθε επιχείρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Συνολικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ανακοίνωσε πως έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.

Οι έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά την άγρια καταστολή στην Αγία Παρασκευή, προβλημάτισε την ηγεσία της ΕΛΑΣ. Έτσι, για λόγους… εικόνας, πλέον οι συγκεντρώσεις ανθρώπων στις πλατείες θα αντιμετωπίζονται με… πειθώ και προειδοποιήσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ