05-06-2020

Αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Ανώγεια: Τι κατέθεσε προφορικά ο Καλομοίρης και τι είπε εγγράφως

Διαφορετικές οι εκδοχές των δυο οικογενειών για τους θανάτους - Πυροβόλησαν δυο όπλα και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες λέει η δικηγόρος του 29χρονου Καλομοίρη

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (06/05) αναμένεται να απολογηθεί στην αρμόδια ανακριτική Αρχή Ρεθύμνου ο 29χρονος γιος του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη για τη δολοφονία του νεαρού κτηνοτρόφου και πατέρα δύο μικρών παιδιών, Γιώργη Ξυλούρη. Όπως αποκαλύπτει το «cretalive», άλλα κατέθεσε προφορικά ο Καλομοίρης κι άλλα είπε εγγράφως στην απολογία του.

Διαφορετικές οι εκδοχές των δυο οικογενειών για την τραγωδία στα Ανώγεια. Τι είπε ο ίδιος μέσα από τα κρατητήρια. Πυροβόλησαν δυο όπλα και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες λέει η δικηγόρος του 29χρονου Καλομοίρη…

Πιο αναλυτικά… Ο βασικός ισχυρισμός που προβάλλει είναι ότι εκτέλεσε τον Ξυλούρη, όταν τον είδε με το πιστόλι στο χέρι πάνω από τον νεκρό πατέρα του. Τρελάθηκε, θόλωσε και άδειασε το όπλο. Αρχικά, ο ίδιος περιέγραψε το φονικό στους αστυνομικούς, μετά την παράδοσή του και στη συνέχεια ακολούθησε η προανακριτική απολογία του.

Στην προανακριτική του απολογία ο 29χρονος πυγμάχος υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί ο καυγάς με τον Ξυλούρη, μάλωσαν, πιάστηκαν στα χέρια και λίγα λεπτά αργότερα και ενώ ο ίδιος ήταν στο μπάνιο, άκουσε πυροβολισμό και τα ουρλιαχτά της μάνας του, βγήκε με το πιστόλι στο χέρι και έγινε ό,τι έγινε.

Ανώγεια διπλό φονικό αστυνομία

Προφορικά ωστόσο, με βάση την κατάθεση αστυνομικού, η περιγραφή των γεγονότων διαφοροποιείται από μέρους του σε κάποια σημεία. Ισχυρίστηκε ότι αφού είδε τον πατέρα του νεκρό στη μέση του δρόμου, μπήκε και πάλι στο σπίτι, πήρε το όπλο, βγήκε έξω, πυροβόλησε τον Ξυλούρη και αφού άδειασε το πιστόλι, άρχισε να χτυπάει τον τραυματισμένο κτηνοτρόφο.

Προκαλεί επίσης εντύπωση η αναφορά του αστυνομικού που καταθέτει τα εξής: «Επισήμανε ότι δεν είχε καμίας μορφής αντιπαράθεση με τον Ξυλούρη πριν αντιληφθεί το θανάσιμο τραυματισμό του πατέρα του». Την ίδια ώρα προκαλεί αίσθηση η αναφορά του αστυνομικού ότι βασίστηκαν και σε δημοσιεύματα του Τύπου για τα όσα εκτυλίχθηκαν εκείνη τη νύχτα.

Αυτό έρχεται να ενισχύσει τα όσα αναφέρονται για την απροθυμία αυτοπτών μαρτύρων να καταθέσουν για τα θλιβερά περιστατικά.

Όπως έχει γράψει το «Cretalive» αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων για τις βαλλιστικές. Και οι δύο οικογένειες περιμένουν πώς και πώς τα αποτελέσματα.

Ανώγεια διπλό φονικό κολάζ

Η οικογένεια Ξυλούρη επιμένει ότι ο άνθρωπος τους εκτελέστηκε ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ζωντανός. Από την άλλη πλευρά εμμένουν στη δική τους εκδοχή ενώ αμφισβητείται ότι το πιστόλι που παρέδωσαν μέλη της οικογένειας Ξυλούρη είναι το πραγματικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του γιου του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, έχει δώσει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, λέγοντας: «Το παιδί μου είναι καθαρό, ο Καλομοίρης σκοτώθηκε από τον γιο του».

Τι είπε ο ίδιος μέσα από τα κρατητήρια

Ο 29χρονος καθ’ ομολογία δράστης και γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που είναι το ένα από τα δυο θύματα, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε στον «ΑΝΤ1» τις σκέψεις τους για την τραγωδία στα Ανώγεια.

«Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο», είπε και τόνισε πως: «Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα».

Πυροβόλησαν δυο όπλα και υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες λέει η δικηγόρος του 29χρονου Καλομοίρη

Αποκαλυπτική ήταν η δικηγόρος του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη κατηγορούμενου για το φονικό στα Ανώγεια. Όπως είπε έχει στα χέρια της και περιλαμβάνονται σε αυτή πολλές μαρτυρίες την δικογραφία για το διπλό φονικό.

Η κα Αλεξάνδρα Σπανάκη μιλώντας στο Live News σημείωσε ότι «υπάρχουν δύο διαφορετικά διαμετρήματα στους κάλυκες που έχουν εντοπιστεί στο σημείο που συνέβη το περιστατικό. Έχουν συλλεχθεί από την αστυνομία και έχουν καταχωρηθεί στην έκθεση αυτοψίας και στη διαβιβαστική αναφορά που έχει συνοδεύσει τη δικογραφία στα χέρια του εισαγγελέα».

«Το ένα όπλο είναι το εντολέα μου. Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία διότι τα στοιχεία της δικογραφίας είναι σαφή. Είμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, παρά το ότι η δικογραφία για τον εντολέα μου έχει ολοκληρωθεί», πρόσθεσε η ίδια.

«Το δεύτερο όπλο φυσικά και ανήκει στον Γιώργο Ξυλούρη το νεκρό. Φυσικά πυροβόλησε ο ίδιος με αυτό το όπλο. Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων, και άλλα στοιχεία που βοηθούν στην αποτίμηση των πραγματικών περιστατικών όπως εξελίχθηκαν. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τόνισε.

«Φυσικά και υπήρχαν και άλλα πρόσωπα. Φυσικά υπάρχουν πάνω από τρεις μαρτυρίες. Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν παρόντες και ακόμη δεν έχουν καταθέσει. Θα καταθέσουν», είπε ακόμη.

«Στόχος όλων μας είναι να πρυτανεύσει η λογική, να μην επεκταθούν τα επεισόδια. Οι δύο οικογένειες είναι συγκλονισμένες. Και δικό μου μέλημα είναι η ανάδειξη της αλήθειας», κατέληξε η κ. Σπανάκη.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάνννης, Δήμαρχος Ανωγείων, μίλησε επίσης στο «Mega για την επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή της Κρήτης που σοκαρίστηκε από το διπλό φονικό.

Να αποδοθεί δικαιοσύνη αυτό ενδιαφέρει πλέον τις δύο οικογένειες. Τα πνεύματα είναι απόλυτα κατευνασμένα. Όλοι αναμένουν τα πορίσματα των ιατροδικαστών και της έκθεσης της βαλιστικής. Ο Δήμαρχος Ανωγείων, κύριος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, τόνισε πως: «Οι οικογένειες θρηνούν δύο ανθρώπους. Είμαστε γνώστες ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Υποχρέωση όλων είναι να ληφθούν οι μέριμνες ώστε να αποφευχθούν στο μέλον τέτοιου είδους καταστάσεις. Είναι χρήσιμο να πούμε ότι αυτές οι δύο οικογένειες, που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου, θα έχουν την αντοχή και την ενότητα να βαδίζουν σε ήρεμα νερά».

Η κατάθεση του τραυματία

Διαψεύστηκαν οι ελπίδες των αστυνομικών ότι θα έριχνε φως στην υπόθεση η κατάθεση του άντρα που δέχτηκε αδέσποτη σφαίρα και τραυματίστηκε στο πόδι, κατά τη διάρκεια της φονικής συμπλοκής. Παρότι αστυνομικός κατέθεσε ότι ο κτηνοτρόφος και συγχωριανός των εμπλεκομένων προσπάθησε να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη σύγκρουση των δύο αντρών, εκείνος υποστηρίζει ότι δεν είδε τίποτα από όλα όσα συνέβησαν.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε: «Είμαι κτηνοτρόφος και μένω μόνιμα στα Ανώγεια. Το βράδυ του Σαββάτου δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα έκανα βόλτα στο χωριό των Ανωγείων με το αυτοκίνητό μου. Ενώ βρισκόμουν στο Περαχώρι είδα μία αναμπουμπούλα από άτομα και σταμάτησα να δω τι συμβαίνει. Μόλις κατέβηκα από το αμάξι και πλησίασα άκουσα πυροβολισμό και ένιωσα έναν πόνο στο αριστερό πόδι κάτω από το γόνατο. Κατευθείαν μάτωσε το πόδι μου και έπεσα κάτω. Μετά από ώρα ξύπνησα στο φορείο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων. Δεν θυμάμαι ποιος ήταν στο περιστατικό ούτε ποιος πυροβόλησε. Στο σημείο βρίσκονταν περίπου 20-30 άτομα χωρίς να διακρίνω ποιος έκανε τι. Παρέμεινα στο κέντρο υγείας 1-1 ώρες και στη συνέχεια με έφερε ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ, όπου βρίσκομαι στο Χειρουργικό Τμήμα των Επείγονταν Περιστατικών.

Στην ερώτηση εάν γνωρίζει τους εμπλεκομένους στο περιστατικό απάντησε ότι «ναι τους ξέρω, καθώς είναι συγχωριανοί μου. Δεν έχω με κανέναν συγγενική σχέση, ούτε κάνω με κάποιον κολλητή παρέα. Τους γνωρίζω απλά, καθώς είμαστε κλειστή κοινωνία. Δεν γνωρίζω εάν είχαν διαφορές μεταξύ τους, ούτε εάν είχε συμβεί κάποιο επεισόδιο άλλο μεταξύ τους. Το μόνο που μπορώ να πω για το περιστατικό είναι ότι υπήρχε κόσμος πολύς στο Περιχώρι και ότι σταμάτησα να τι συμβαίνει. Δεν είδα ποιος πυροβόλησε και άκουσα έναν πυροβολισμού και μετά έπεσα κάτω. Δεν θυμάμαι ποιος άλλος ήταν στο σημείο αλλά εκεί που έγινε το περιστατικό βρίσκονται τα σπίτια και των δύο συγχωριανών μου».

Πηγή: cretalive.gr ANT1, Mega, ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.