04-06-2020

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΤ και ΕΑΔ για την ασφάλεια τροφίμων

Αντικείμενο του μνημονίου είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (consulting services) από την ΕΑΔ και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με σκοπό την ενδυνάμωση της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της αποτελεσματικότητας της δράσης τους στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, της προστασίας των καταναλωτών, καθώς και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημόσιους ρυθμιστικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο με πρωτόγνωρες προκλήσεις και κινδύνους.

Αντικείμενο του μνημονίου είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (consulting services) από την ΕΑΔ και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα:

Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου (Internal Audit), ιδιαίτερα ως προς την οργάνωση του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου του ΕΦΕΤ και την αποτελεσματική λειτουργία αυτού με στόχο να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον εντοπισμό των ευκαιριών βελτίωσης των μηχανισμών διακυβέρνησης και των επιχειρησιακών διαδικασιών του φορέα.
Ενίσχυσης των πολιτικών και των μηχανισμών ακεραιότητας, λογοδοσίας και διαφάνειας του ΕΦΕΤ με γνώμονα την παροχή υψηλού επίπεδου υπηρεσιών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Η υλοποίηση του σχεδίου δράσης θα γίνει από κοινή ομάδα έργου αποτελούμενη από στελέχη του ΕΦΕΤ και της Γενικής Διεύθυνσης Ακεραιότητας και Λογοδοσίας της ΕΑΔ, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του ΕΦΕΤ, Καθ. Αντώνη Ζαμπέλα και του Διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελου Μπίνη, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων της συνεργασίας των δύο φορέων.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.