02-06-2020

Ανώγεια: Τι είπε ο 29χρονος στην απολογία του – Ανατροπή από τον πατέρα του Ξυλούρη (video)

Τα σενάρια που εξετάζει η αστυνομία, έγινε η κηδεία και του 63χρονου - «Το παιδί μου είναι καθαρό, ο Καλομοίρης σκοτώθηκε από τον γιο του», είπε ο πατέρας του Γιώργου Ξηλούρη

Συνεχίζει να συγκλονίζει το διπλό φονικό για μια θέση πάρκινγκ στ’ Ανώγεια και την ώρα που γινόταν η κηδεία του μαντιναδολόγου Λευτέρη Καλομοίρη (μετά από αυτή του Γιώργου Ξηλούρη την Κυριακή στις 3 Μαΐου), ο 29χρονος γιος του πρώτου «ξετύλιγε» τη δική του εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα στην προανακριτική του απολογία. Αναφέροντας ότι ο Γιώργος Ξυλούρης ήταν αυτός που προκάλεσε το θανατηφόρο περιστατικό. Λίγο νωρίτερα, ο πατέρας Γιώργου Ξηλούρη έδωσε μια άλλη διάσταση, υπογραμμίζοντας: «Το παιδί μου είναι καθαρό, ο Καλομοίρης σκοτώθηκε από τον γιο του».

Τι είπε ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη για το μοιραία βράδυ 

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή (03/05) στην Ασφάλεια Ρεθύμνου οδηγήθηκε τη Δευτέρα (04/05) στον Εισαγγελέα.

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Γιώργου Ξηλούρη, ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ του Σαββάτου (02/05) καθόταν σε μία καρέκλα έξω από το σπίτι, όταν πέρασε ο τελευταίος και βλέποντάς τον, του είπε «γκεσταπίτες». Ο 29χρονος, τότε, ενοχλημένος τον ρώτησε: «Ήντα έχεις με τον πατέρα μου;».

Σύμφωνα με την απολογία του 29χρονου, οι δύο άνδρες μάλωσαν και ο 29χρονος κατάφερε μια γροθιά στο πρόσωπο του Ξυλούρη. Τρίτοι μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν. Όπως υποστήριξε ο γιος του λευτέρη Καλομοίρη, ο 30χρονος Ξυλούρης πήγε στο σπίτι του και ο 29χρονος μπήκε στο δικό του για να κάνει μπάνιο.

Δέκα λεπτά αργότερα, όπως αναφέρει ο γιος του Λ.Καλομοίρη, άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει «τον άνδρα μου, τον άνδρα μου». Ο 29χρονος άνοιξε το συρτάρι, πήρε το όπλο και βγήκε έξω, όπου αντίκρισε τη μητέρα του να στέκεται, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, και μπροστά της δύο άνδρες.

Πλησιάζοντας αναγνώρισε ότι ο άνδρας που κείτονταν στο έδαφος ήταν ο πατέρας του. Όπως ανέφερε ο 29χρονος, ανασήκωσε το κεφάλι του και διαπίστωσε ότι δεν αντιδρούσε και τότε «άδειασε» το δικό του πιστόλι στον Ξυλούρη, ο οποίος ήταν γονατιστός και είχε ακόμα στραμμένο το πιστόλι προς τον Καλομοίρη.

Ο νεαρός άνδρας, ισχυρίστηκε αμέσως μόλις παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού του πατέρα του εκείνος ήταν στο μπάνιο του σπιτιού του.

Άκουσε τις φωνές της μητέρας του και έναν πυροβολισμό και όταν είδε τον πατέρα του αιμόφυρτο στο δρόμο άρπαξε το πιστόλι του και το «άδειασε» στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

«Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου»

Ο 29χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου» φανερά σοκαρισμένος από την τραγωδία που έπληξε τόσο την οικογένεια του όσο και το χωριό του.

Πατέρας Ξυλούρη: Το παιδί μου είναι καθαρό, ο Καλομοίρης σκοτώθηκε από τον γιο του

Νωρίτερα, μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το διπλό φονικό στα Ανώγεια έδωσε ο πατέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του γιου του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο Γιάννης Ξυλούρης υποστηρίζει πως ο 29χρονος είναι εκείνος που σκότωσε και τον πατέρα του και πως στα χέρια του Γιώργου Ξυλούρη δεν βρέθηκε πυρίτιδα, ενώ το όπλο του το έχει η οικογένεια και θα το παραδώσει τις επόμενες ημέρες στις αρχές.

Όπως ο ίδιος δήλωσε το πρωί σε δημοσιογράφους, ο γιος του επιστρέφοντας σπίτι το Σάββατο το βράδυ, δέχτηκε επίθεση από τον 29χρονο γιο του Λευτέρη Καλομοίρη για μία θέση πάρκινγκ. Ο 29χρονος τον χτύπησε, μάλιστα, άσχημα.

Ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε στο σπίτι του για να πλυθεί, αλλά ο 29χρονος συνέχιζε να τον προκαλεί κάτω από το σπίτι του βρίζοντάς τον. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη, ο 30χρονος έξαλλος ήθελε να κατέβει στο δρόμο, όμως η οικογένειά του τον εμπόδισε.

Με το όπλο στη μέση του, κατάφερε να σπάσει ένα παράθυρο και βρέθηκε στο δρόμο αντιμέτωπος με τον 29χρονο γιο του Καλομοίρη. Στο σημείο έτρεξε και ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο οποίος έπεσε πάνω στον Γιώργο Ξυλούρη προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το Γιάννη Ξυλούρη, ο 29χρονος ήταν εκείνος που πυροβόλησε και σκότωσε και τους δύο άνδρες. Όπως υποστηρίζει, μάλιστα, ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, πάτησε πάνω στο σώμα του παιδιού του και του έριξε την τελευταία σφαίρα στην καρδιά.

Κηδεύτηκε και ο 63χρονος, το δεύτερο θύμα της αιματηρής συμπλοκής

Το μεσημέρι της Δευτέρας (04/05) κηδεύτηκε στα Ανώγεια Ρεθύμνου και το δεύτερο θύμα της αιματηρής συμπλοκής, ο 63χρονος χοροδιδάσκαλος και μαντιναδολόγος.

«Δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου αλλά και τις δύο ψυχές που χάθηκαν, θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες ώστε να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν κι όλα να τελειώσουν εδώ», ήταν τα λόγια της κόρης του 63χρονου στον επικήδειο, η οποία συμμετέχει όπως όλα δείχνουν, στην προσπάθεια που γίνεται από πολλούς ανθρώπους στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία ανάμεσα στις δύο οικογένειες αλλά και ολόκληρου του χωριού.

Πλήθος κόσμου με μαντινάδες και τραγούδια αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο τον συντοπίτη τους, ο οποίος για χρόνια εκπροσωπούσε με τις δράσεις και την παρουσία του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ανωγείων, τον ορεινό πολιτισμό την ορεινή κουλτούρα μεταλαμπαδεύοντας στα νέα παιδιά τη μουσική, τους χορούς και τα έθιμα του τόπου.

Όπως την Κυριακή (03/05) στην κηδεία του 30χρονου κτηνοτρόφου, έτσι και σήμερα στην κηδεία του 63χρονου, επικράτησε ηρεμία χωρίς να σημειωθούν παρεκτροπές και εντάσεις. Η παρουσία των αστυνομικών ήταν διακριτική ενώ η απόφαση της οικογένειας να μεταφερθεί η σορός του 63χρονου όχι στο σπίτι το πατρικό που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το σπίτι του 30χρονου αλλά στο χώρο όπου διατηρεί επιχείρηση η οικογένεια, στην είσοδο του χωριού των Ανωγείων, χαρακτηρίστηκε ως μία απόφαση που βοήθησε στην ηρεμία που είναι απαραίτητη αυτές τις ώρες.

Τα αίτια του διπλού φονικού

Φαίνεται πως ο λόγος του καυγά ανάμεσα στον γιο του 63χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές – που είχαν λυθεί προ πολλού – αλλά ένα… παρκάρισμα. Οι δύο άνδρες λογομάχησαν ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο ότι πιάστηκαν στα χέρια. Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήγε στο σπίτι του, πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου.

Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στο διάβα του και μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες φαίνεται να είπε: «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Προσπάθησε να τον σταματήσει και σύμφωνα με την ιαστροδικαστική έκθεση ο 63χρονος φέρει χτυπήματα στο πρόσωπο κάτι που δείχνει ότι ο πριν τον πυροβολήσει τον χτύπησε προκειμένου να καταφέρει να μπει στο σπίτι του.

Ο γιος του 63χρονου ήταν εκείνη την ώρα στο μπάνιο. Ακούγοντας τις φωνές της μητέρας του και τον πυροβολισμό πήρε το δικό του όπλο και πυροβόλησε 7 φορές τον Γιώργο Ξυλούρη.

Μία σφαίρα βρήκε ευτυχώς στο πόδι έναν άλλο κάτοικο των Ανωγείων τραυματίζοντας τον στο πόδι. Μετά το συμβάν ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη τράπηκε σε φυγή και παραδόθηκε παρουσία των δικηγόρων του λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής.

Ποιος είναι ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη

Ο νεαρός που αναζητούνταν από τις αρχές είναι ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης. Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του.

Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας κορονοϊού, ο νεαρός επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του. Κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Μέσα σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 30χρονου κτηνοτρόφου

Μέσα σε έντονο φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη ο οποίος κηδεύτηκε το απόγευμα της Κυριακής (03/05) στο κοιμητήριο των Ανωγείων, όταν ράγισε καρδιές το μοιρολόι της μητέρας του

Η σορός του 30χρονου μεταφέρθηκε στο σπίτι του αν και αρχική απόφαση της εισαγγελίας ήταν να οδηγηθεί κατευθείαν στην εκκλησία.

Συγγενείς και συγχωριανοί του μετέβησαν στην οικία του προκειμένου να πουν το ύστατο «χαίρε», ενώ διακριτική ήταν η παρουσία αστυνομικών.

«Παιδί, παιδί, παιδάκι μου»

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι μία λογομαχία, για ασήμαντη αφορμή, θα είχε τέτοια τραγική κατάληξη. «Παιδί, παιδί, παιδάκι μου» λέει στο μοιρολόι της η μητέρας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη και κλαίει γοερά ενώ δίπλα της βρίσκονται συγγενείς της που προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Λευτέρης Καλομοίρης ο μαντιναδολόγος

Ο Λευτέρης Καλομοίρης, ο 63χρονος που έπεσε νεκρός στα Ανώγεια το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Ήταν από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η προφητική μαντινάδα

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια δισκογραφική δουλειά στην οποία ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε γράψει μαντινάδες.

Λέει λοιπόν σε μία από αυτές: «Αν έχει δεύτερη ζωή ο θάνατος χαλάλι, αφού θα ξαναγεννηθώ να σ΄αγαπήσω πάλι».

(πληροφορίες από cretalive.gr, cretapost.gr, ekriti.gr, flashnews.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.