14-02-2021

Κορονοϊός: Στους δρόμους οι πρώτες κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ – «Πρεμιέρα» με τεστ στο Γαλάτσι (video)

Πρώτοι έλεγχοι σε ΚΑΠΗ – Ελέγχθησαν 60 υπάλληλοι του Δήμου

Οι πρώτες 25 κινητές ομάδες ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της COVID-19 ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και φυλακές Δομοκού και σταδιακά θα καλυφθεί όλη η επικράτεια. Την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε γίνει γνωστή από το Σάββατο (02/05).

eurokinissi

Στην πρωτεύουσα τέσσερις κινητές ομάδες επισκέφθηκαν το 2ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου και ελέγχθηκαν 60 υπάλληλοι του δήμου που έρχονται σε επαφή με το κοινό, όπως και οι υπάλληλοι «Βοήθεια στο σπίτι», της κοινωνικής υπηρεσίας και της καθαριότητας.
Προτεραιότητα είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η ενίσχυση της διαδικασίας ιχνηλάτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

eurokinissi

Σταδιακά θα αναπτυχθούν συνολικά 500 Κινητές Ομάδες. Θα προσληφθούν 500 νοσηλευτές, 500 οδηγοί και 100 διοικητικοί υπάλληλοι σε όλη την επικράτεια. Επίσης θα διενεργούν μοριακό έλεγχο ανίχνευσης του κορονοϊού και σε δεύτερο χρόνο -στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης- θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων.

eurokinissi

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020»και έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται υπό την καθοδήγηση του ΕΟΔΥ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ