09-03-2021

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή της τουρκικής πρόκλησης

Οι Τούρκοι θέλουν να συμπεριφέρονται σαν δερβέναγες στο Αιγαίο και αυτό το αποδεικνύουν με τις καθημερινές προκλήσεις τους

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν φτάσει στο σημείο να ισχυρίζονται δημοσίως ότι νησιά του Αιγαίου έχουν «καταληφθεί» από την Ελλάδα, κουρελιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, κοινής λογικής και παραχαράσσοντας τα προβλεπόμενα από τις διεθνείς συνθήκες βάσει των οποίων νησιά των Δωδεκανήσων όπως το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι εντάχθηκαν στην ελληνική επικράτεια.

Διά στόματος του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, οι Τούρκοι καταγγέλλουν, μάλιστα, την Αθήνα ότι έχει εγκαταστήσει στα νησιά στρατιωτική φρουρά, αδιαφορώντας προφανώς για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου, δύο τουρκικά F-16, παρενόχλησαν το στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο προχώρησε ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Όπως βλέπετε και στα πλάνα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευρισκόμενος στο εσωτερικό του ελικοπτέρου παρακολουθεί με ψυχραιμία ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το ελληνικό NH-90. Η παρενόχληση του ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου σημειώθηκε μετά την απογείωση του NH-90 από τις Οινούσσες.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκαν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων.

Περίπου στις 17:30 το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον στρατηγό Φλώρο προσγειώθηκε στην Αθήνα. Στην πτήση της επιστροφής από το Φαρμακονήσι δεν σημειώθηκε προσπάθεια παρενόχλησης του ελληνικού NH-90.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την απογείωση από τις Οινούσσες.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ