01-03-2021

Εκνευρισμός στο ΥΠΕΞ: «Καλούμε την Τουρκία στο 21ο αιώνα» – Προκαλεί η απάντηση του τουρκικού Τύπου

Την κατηγορηματική καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη σημερινή προκλητική παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο

«Πρόκειται για ακόμη μια απαράδεκτη τουρκική ενέργεια», σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο. «Μια ενέργεια που επιβεβαιώνει για μια εισέτι φορά τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιμένοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις των διεθνών σχέσεων καθώς και σε μια αδιέξοδη παραβατικότητα».

«Την καλούμε να εισέλθει στον 21ο αιώνα», σημειώνει. «Nα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας, σεβόμενη και όχι παραβιάζοντας συστηματικά το διεθνές δίκαιο».

Ένταση και όχι παρενόχληση

Στο περιστατικό της παρενόχλησης του ελικοπτέρου του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου το μεσημέρι της Κυριακής (3/5/2020), πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι αναφέρεται το σύνολο του τουρκικού Τύπου.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας «Σοζτζού» με τίτλο «Ένταση πάνω από τα νησιά του Αιγαίου», αποφεύγει να κάνει λόγο για παρενόχληση, παρά μόνο για «ένταση» που δημιουργήθηκε λόγω της πτήσης τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο.

«Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι 2 τουρκικά αεροσκάφη παρακολουθούσαν εκ του σύνεγγυς το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό Άμυνας Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Φλώρο και ότι διαδραματίστηκαν κάποιες στιγμές έντασης», αναφέρει η εφημερίδα «Σοζτζού».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ