30-05-2020

Κορονοϊός: Και με τη… βούλα κλειστές για τους πιστούς οι Εκκλησίες μέχρι 16 Μαΐου

Επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή από τις 4 του μήνα

Παραμένουν μέχρι τις 16 Μαΐου κλειστές οι εκκλησίες στην Ελλάδα για τους πιστούς στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο (02/05), με ισχύ μέχρι και την 16 Μαΐου παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κλπ με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.

Ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπογράμμισε ότι δέχεται τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά ανέφερε ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της για τη Θεία Κοινωνία.

Οι Εκκλησίες θα είναι, πάντως, ανοιχτές από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες για ατομική λατρεία, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.