09-05-2021

Χαρδαλιάς: Αυτοί πρέπει από Δευτέρα να φοράνε μάσκες – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη (video)

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να μας αποσυντονίσει από το στόχο μας»

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή επανεκκίνηση της αγοράς, την ερχόμενη Δευτέρα (4/5), πλησιάζει προς το τέλος της και ο Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε το δικό του στίγμα, αναφέροντας και το ποια είναι η τελική λίστα για το πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τους πολίτες.

Κατά την ενημέρωση του Σαββάτου (02/05), σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, ασανσέρ, ταξί, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα. Παράλληλα είναι απαραίτητη για εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια, νοσοκομεία, ιατρεία. Χώρους που συνίσταται για τους πολίτες.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να μας αποσυντονίσει από το στόχο μας. Τη Δευτέρα περνούμε στη νέα φάση με τον αόρατο εχθρό. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Ο κορονοϊός δεν τελειώνει τη Δευτέρα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε νέα κρούσματα και πιθανότατα νέους νεκρούς. Ο αόρατος εχθρός είναι εδώ», είπε, ενώ πριν είχε τονίζει ότι τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως τα δεδομένα αλλάζουν από τους επιστήμονες, αφού μιλάμε για έναν «αόρατο» εχθρό. 

Τι είπε για τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς

Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις, με βολές προς το ΠΑΜΕ και όσων άλλων συμμετείχαν

Επισήμανε ακόμα, εν όψει και της άρσης των μέτρων, πως η πολιτική διαμαρτυρία είναι νόμιμη με βάση και το Σύνταγμα, αλλά για τις κοινωνικές συναθροίσεις, τόνισε ότι τα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να μην είναι πάνω από 10 άτομα.

«Οι συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς προκάλεσαν αντιδράσεις. Κάποιοι επέλεξαν να κάνουν συγκεντρώσεις μη σκεπτόμενοι τι συμβαίνει, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι οι εορτασμοί θα μεταφερθούν. Δεν υπήρξε καμία απόφαση για παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Σε κάθε συγκέντρωση πολιτικής διαμαρτυρίας θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης για την προστασία από τον κορονοϊό», είπε και τόνισε πως η κυβέρνηση είχε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες.

«Η νέα καθημερινότητα θα είναι πιο σύνθετη και θα πρέπει να προσέχουμε ακόμη περισσότερο. Τη Δευτέρα περνάμε στην επόμενη φάση: θα έχουμε και νέα κρούσματα και ανάγκη νοσηλείας και ανθρώπους που θα δώσουν τη μάχη για την καθημερινότητά τους», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και συμπλήρωσε: «Από Δευτέρα δεν θα τελειώσουμε με τον κορoνοϊο, παραμένει κρίσιμη η κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα για όσους συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα συμμετείχε και το ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, την Παρασκευή (01/05) έφθασαν στην Ελλάδα με τρεις πτήσεις συνολικά 210 άτομα, που βρέθηκαν όλα αρνητικά σε τεστ για κορονοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως μέχρι και την Κυριακή (03/05), οι έλεγχοι για άσκοπες μετακινήσεις συνεχίζονται κανονικά.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ