09-05-2021

Κορονοϊός: 143 νεκροί στη χώρα, 8 νέα κρούσματα, 2.620 συνολικά – 37 διασωληνωμένοι (video)

Από τις ΜΕΘ έχουν βγει 77 συμπολίτες μας

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επιβεβαίωσε τους τρεις νέους θανάτους στη χώρα από τον κορονοϊό και τους συνολικά 143 νεκρούς, αλλά το θετικό είναι πως ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 ανακοίνωσε μόλις οκτώ νέα κρούσματα…  

Πιο αναλυτικά, με βάση την επίσημη ενημέρωση, συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται στην Ελλάδα στα 2.620 (εκ των οποίων το 55,4% άνδρες). Από αυτά, 1.301 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ 593 (22,6%) αφορούν σε ταξίδι στο εξωτερικό.

Συνολικά 37 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών, οι 8 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 92 % έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 77 ασθενείς.

Από τα θύματα, ήταν 37 γυναίκες (26%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 78.207 κλινικά δείγματα.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της θεραπείας του κορονοϊού, ενώ μίλησε και για το φάρμακο «Remdesivir», για το οποίο η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια για τη χρήση του.

Μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από τη Δευτέρα (04/05), όταν και θα αρθούν τα αυστηρά μέτρα της καραντίνας, ειδικά σε θέματα ατομικής υγιεινής, μένοντας και σε απόσταση από συνανθρώπους μας, που δεν είναι ανάγκη να τους δούμε. Επίσης, έκανε ξανά αναφορά στο πώς έχει αποφασιστεί το σχέδιο για τη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στη μελέτη που αναφέρεται στη σχέση που έχει ο κορονοϊός με τη βιταμίνη D στον οργανισμό.

Επισήμανε πως είναι κρίσιμες οι επόμενες 15 ημέρες, καθώς θα πρέπει να περιοριστούν οι επαφές. «Θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος αναζωπύρωσης αν τηρήσουμε τα μέτρα», υπογράμμισε…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ