18-05-2021

Μέτρα κυκλοφορίας: 1.232 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση μέσα στο Σάββατο (video)

Πολλοί «έσπασαν» την απαγόρευσης κυκλοφορίας χωρίς να είχαν κάποιο... λόγο

Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο… σπάσιμο της απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σάββατο (25/04). Λίγο ο καλός καιρός, η ζέστη και ήλιος, λίγο η καραντίνα που… παρατράβηξε, κάποιοι δεν άντεξαν και βγήκαν, αλλά το έκαναν δικαιολογία. Με αποτέλεσμα να πέσουν πρόστιμα...

Στον Φλοίσβο αφαιρέθηκαν οι πινακίδες από αυτοκίνητο, ενώ στο Περιστέρι υπήρξε συνωστισμός και σε λαϊκή αγορά. Ίδια εικόνα υπήρξε σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά συνέβησαν την ώρα που η κυβέρνηση μελετάει όλα όλα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα μετά την έξοδο της καραντίνας, ενώ υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων τάχθηκε, πλέον, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας σε θέματα νέου κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Τι έδειξαν τα στοιχεία της αστυνομίας

Συνεχίζονται, λοιπόν, οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 25 Απριλίου: για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

(19) στην Αττική,
(18) στην Κεντρική Μακεδονία,
(3) στη Θεσσαλονίκη,
(1) στη Δυτική Μακεδονία και
(1) στο Νότιο Αιγαίο.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 28 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.176 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 759 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 1.232 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(378) στην Αττική,
(212) στη Θεσσαλονίκη,
(133) στην Κρήτη,
(93) στη Δυτική Ελλάδα,
(90) στην Κεντρική Μακεδονία,
(68) στα Ιόνια Νησιά,
(60) στην Πελοπόννησο,
(40) στη Θεσσαλία,
(38) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(38) στο Βόρειο Αιγαίο,
(35) στη Στερεά Ελλάδα,
(23) στην Ήπειρο,
(19) στο Νότιο Αιγαίο και
(5) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 53.009 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Τέλος, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (520) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (497) άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ