14-04-2021

Νεκρός μετανάστης στην Πτολεμαΐδα – Φέρεται να είχε συμπτώματα κορονοϊου

Ο άνδρας ηλικίας περίπου 60χρονών φιλοξενούνταν σε δομή μεταναστών

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (25/04), ένας αλλοδαπός ηλικίας περίπου 60 ετών που φιλοξενούνταν σε δομή μεταναστών. Το θύμα εμφάνιζε ύποπτα συμπτώματα covid- 19.

Γι’ αυτό τον λόγο είχε ληφθεί δείγμα για το αν νοσούσε και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας. Ο εκλιπών είχε νοσηλευτεί και παλαιότερα στο νοσοκομείο Γρεβενών, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Πιο αναλυτικά, αρχικά είχε μεταφερθεί την Παρασκευή (24/05) στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών με ύποπτα συμπτώματα covid-19 (εμπύρετος), πάρθηκε δείγμα, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο όπου και εξέπνευσε σήμερα τα ξημερώματα κατά τη μεταφορά. Αναμένονται τα αποτελέσματα του δείγματος.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στο Νοσοκομείο Γρεβενών εισήχθησαν την Παρασκευή και δυο μικρά προσφυγόπουλα με ύποπτα συμπτώματα.

Ανησυχία προκαλεί η παραπάνω πληροφορία για τις δομές των μεταναστών στον ορεινό όγκο και κατά πόσο τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής, αλλά και αν υπήρξε διασπορά του ιού τόσο μεταξύ των μεταναστών της δομής όσο και μεταξύ των κατοίκων των ορεινών χωριών των Γρεβενών, στην περίπτωση βέβαια που το δείγμα του 60χρονου που απεβίωσε βρεθεί θετικό.

Πηγή: e-grevena.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ