12-04-2021

Κορονοϊός: Σε καραντίνα 120 επαφές κρουσμάτων από την κλινική «Ταξιάρχαι» – Υπό περιορισμό 39 γιατροί (video)

Έως τις 4 Μαΐου ισχύουν στο ακέραιο τα μέτρα

Συνεχείς είναι οι ιχνηλατήσεις των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι, μετά τα 37 άτομα που βρέθηκαν θετικά, όπως ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη διασπορά του ιού στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε 120 επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται 39 συνεργαζόμενοι με την κλινική γιατροί καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έχουν δώσει για εξέταση.

Στη κλινική, όπως αποκάλυψε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, βρέθηκαν 37 κρούσματα κορονοϊού, μαζί με τους τρεις ασθενείς πέθαναν. Την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας ζητεί όλους τους φακέλους των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης ζήτησε να κλείσει μονάδα.

Το έργο των ειδικών του ΕΟΔΥ και τις Γενικής Γραμματείας Πολικής Προστασίας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, καθώς όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, στην κλινική Ταξιάρχαι φαίνεται πως δεν είχε ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, ενώ συνεχίζονταν να πραγματοποιούνται, κυρίως από συνεργαζόμενους εξωτερικούς γιατρούς, ακόμα και μικροεπεμβάσεις, κάτι που είχε απαγορευθεί με οδηγία από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι όλα τα τεστ ήταν αρνητικά από την κλινική Κασταλία.

Μέτρα

Μέχρι τις 4 Μαΐου ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα, υπενθύμισε ο υφυπουργός, ζητώντας από τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και εγρήγορση.

Αναφορικά με τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας, οι οποίοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι, σημείωσε πως δεν επιτρέπονται οι λειτουργίες και οι θρησκευτικές συναθροίσεις, υπενθυμίζοντας ότι τα τζαμιά θα είναι κλειστά, ενώ πρόσθεσε ότι η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ