17-04-2021

Πανελλήνιες 2020: Τι θα γίνει με μαθητές που θα νοσήσουν από κορονοϊό – Ποια τα σχέδια για τις αίθουσες (video)

Θα υπάρξει ειδική μέριμνα και για τους υποψηφίους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σημείωσε η υπουργός

Διευκρινίσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις που φέτος θα διεξαχθούν υπό διαφορετικές συνθήκες έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον Ant1.

H υπουργός ξεκαθάρισε πως πρόθεση είναι οι Πανελλαδικές να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κάποιοι από τους υποψήφιους να έχουν νοσήσει από κορονοϊό, εξήγησε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα και για τους υποψηφίους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τα σχέδια για τις αίθουσες

Όσον αφορά στην αποφυγή συγχρωτισμού στις αίθουσες, σημείωσε πως «έχουμε σχέδια για όλες τις εναλλακτικές, αναλόγως τι θα μας πουν οι ειδικοί. Αν μας πουν ότι απαιτείται μικρότερος συγχρωτισμός μέσα στην αίθουσα έχουμε επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο για τον μικρότερο συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση αν οι ειδικοί μας κατευθύνουν σε πιο περιορισμένο συγχρωτισμό μέσα στην αίθουσα, υπάρχει τρόπος αυτό να γίνει και με τις υπάρχουσες υποδομές».

Επαναλειτουργία σχολείων

Γενικότερα για τα σχολεία, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι μπορεί να υπάρξει μικρή παράταση του διδακτικού έτους, αλλά «δεν είναι πρόθεσή μας να πάμε σε σχολείο τον Ιούλιο». Σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, επανέλαβε ότι σαφώς προτεραιότητά μας είναι η Γ’ Λυκείου και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Πάντως, όπως είπε, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν όλες μαζί οι βαθμίδες. «Δεν αποκλείεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες σταδιακά, αλλά όχι όλες μαζί», ανέφερε η υπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ