23-04-2021

Κορονοϊός: Αρνητικά τα τεστ των 27 αστυνομικών στη Μαλακάσα

Οι αστυνομικοί είχαν έρθει σε επαφή με τον ιό όταν ο φορέας πήγε στο τμήμα για να καταγγείλει τον βιασμό του γιου του

Αισιοδοξία προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα και των 27 τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον αφγανό πατέρα που κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ το βιασμό του γιου του από 25χρονο άνδρα πακιστανικής καταγωγής στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα.

Ο 38χρονος Αφγανός διαμένει μαζί με την οικογένειά του στη δομή προσφύγων στη Μαλακάσα, η οποία βρίσκεται σε «καραντίνα». Παρά ταύτα δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα, όταν ο 38χρονος θέλησε να καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο 10χρονος γιος του έπεσε θύμα βιασμού.

Όταν ο 38χρονος έφτασε στη ΓΑΔΑ μαζί με το γιο του και τη γυναίκα του υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση πριν μπει στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, δεν βρέθηκε εμπύρετος. Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει κανονικά στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Εκεί παρέμεινε για τουλάχιστον εφτά ώρες, μαζί με τη σύζυγό του και το παιδί του.

Πριν φτάσει όμως στη ΓΑΔΑ τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα είχε καταγγείλει το βιασμό του γιου του στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού. Από εκεί κρίθηκε, κατά πολλούς λανθασμένα, ότι έπρεπε να παραπεμφθεί στη ΓΑΔΑ. Ερωτήματα εγείρονται και για τα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη μεταφορά του με περιπολικό από το Τ.Α. Ωρωπού στη ΓΑΔΑ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ