24-09-2020

Πρόεδρος του Συνδέσμου ΚΕΚ για φιάσκο «Σκοιλ Ελικικου»: Διασυρθήκαμε, μας χρησιμοποίησαν, θα ζητήσουμε αποζημίωση

 

«Τα ΚΕΚ δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή. Αυτοί που έχουν κυριότητα στις πλατφόρμες, μας υποχρέωσαν να συμβληθούμε με αυτούς για να πληρωθούμε και να τους πληρώσουμε»

Ηθική και υλική αποζημίωση πρόκειται να ζητήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης όπως προανήγγειλε μέσω του Real fm 97,8 η πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ντίνα Αθανασοπούλου, μετά το πρωτοφανές φιάσκο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης επιστημόνων με voucher και την απόφαση του πρωθυπουργού να καταργηθούν.

Η κ. Αθανασοπούλου διευκρίνισε ότι η πρόκληση δεν έδινε καμία δικαιοδοσία στα ΚΕΚ, τονίζοντας ότι τα «ΚΕΚ δεν είχαν καμία απολύτως εμπλοκή» και διευκρινίζοντας ότι «η συγκεκριμένη πρόσκληση έδωσε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις παρόχων πλατφορμών να υποκαταστήσουν τους παρόχους κατάρτισης που κατά τον νόμο είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για κάθε τύπο κατάρτισης, είτε συμβατικής είτε τηλεκατάρτισης. Αυτή η πρόσκληση τους βγάζει απ’ έξω, τους δίνει διοικητικό ρόλο και βάζει στη θέση τους εταιρείες με πλατφόρμες που έφτιαξαν πολύ πρόχειρο περιεχόμενο προκειμένου να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του υπουργείου, οι οποίες υποτίθεται ότι αξιολογήθηκαν και πιστοποιήθηκαν από ειδική επιτροπή».

«Υπαινίσσομαι ότι με παράταιρο τρόπο κλήθηκαν αντί για των παρόχων κατάρτισης άλλες εταιρείες που παρέχουν πλατφόρμες, λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου από απόσταση. Το υπουργείο έχει την πλήρη ευθύνη ότι πιστοποίησε αυτό το περιεχόμενο και αυτές τις πλατφόρμες που διαχειρίζονται το περιεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι «όποιος θέλει να μάθει τι αρμοδιότητες είχαν τα ΚΕΚ σε αυτήν την πρόσκληση, αρκεί να διαβάσει την 24η και 25η σελίδα. Αυτοί που έχουν κυριότητα στις πλατφόρμες μας υποχρέωσαν να συμβληθούμε με αυτούς για να πληρωθούμε και να τους πληρώσουμε».

Περιεχόμενα δεν μπορούν να γίνουν σε δύο ημέρες

«Στο σκάνδαλο αυτό, αν υπάρχει, δεν εμπλέκονται τα ΚΕΚ, απλώς χρησιμοποιούνται. Τα ΚΕΚ μπήκαν στο στόχαστρο. Πλατφόρμες υπάρχουν, περιεχόμενα δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε δύο ημέρες. Απ΄ότι γνωρίζω από τις αποφάσεις του υπουργείου, εγκρίθηκαν 6 πλατφόρμες. Άγνωστοι δεν είναι αλλά η δική μου εταιρεία και πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν συμβληθεί ποτέ μαζί τους ως προς τις πλατφόρμες. Κανένας όμως ως προς το περιεχόμενο. Τα περιεχόμενα που είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε για την κατάρτιση είμαστε υποχρεωμένοι και να τα παράγουμε. Μόνο τότε έχουμε την ευθύνη και σε αυτήν την περίπτωση ούτε τα παράγαμε ούτε τα επιλέξαμε», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Συνεχίζει να χαροπαλεύει μοναχός στην εντατική από το Άγιο Όρος - Αγωνία για τα κρούσματα

Η πρόεδρος Συνδέσμου είπε επίσης πως «στην προηγούμενη κυβέρνηση και στην προηγούμενη διαδικασία δεν υπήρχαν προγράμματα κατάρτισης. Υπήρχαν ελάχιστα έως μηδαμινά. Τα 200 εκατομμύρια διανεμήθηκαν σε πολύ συγκεκριμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κάποιους αρεστούς της τότε κυβέρνησης, έδιναν κάποια χρήματα σε κάποιους κλαδικούς φορείς και πήγαιναν πολύ συγκεκριμένοι πάροχοι και τα έπαιρναν, μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών».

Τέλος, η κ. Αθανασοπούλου προανήγγειλε ότι τα ΚΕΚ θα διεκδικήσουν αποζημίωση για ηθική και υλική βλάβη. «Δυστυχώς, παρότι εργαστήκαμε μένουμε εκτός της διαδικασίας. Εμείς, εκτελέσαμε τους διοικητικούς ρόλους. Υπάρχει ένας προβληματισμός στον χώρο μας, θα καταλήξουμε πολύ σύντομα για να ζητήσουμε ηθική και υλική αποζημίωση διότι και εργαστήκαμε και διασυρθήκαμε τελικά, χωρίς να αναγνωρίζεται αντίτιμο σε αυτήν την εργασία. Αυτή η πρόσκληση δεν μας έδωσε καμία δικαιοδοσία. Δεν είχαμε καμία εμπλοκή», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Συνεχίζει να χαροπαλεύει μοναχός στην εντατική από το Άγιο Όρος - Αγωνία για τα κρούσματα

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.