30-05-2020

Έλεγχοι σε διόδια, λιμάνια, αεροδρόμια – Πρόστιμο 300 ευρώ σε οχήματα για άσκοπη μετακίνηση

Οι μετακινήσεις με δήλωση Ε1 για πιστοποίηση μόνιμης κατοικίας - Διπλάσιο το πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων σε οχήματα για άσκοπες μετακινήσεις εκτός νομού κατοικίας

Ελέγχους από σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου το απόγευμα στις 18.00 στα διόδια σε όλη την επικράτεια ξεκινάει η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα.

Ελέγχους θα γίνονται και στα λιμάνια και πορθμεία, αλλά και στους σταθμούς ΚΤΕΛ.

Όπως είπε, προκειμένου να προφυλαχθεί ο πληθυσμός στην ύπαιθρο, σε χωριά και νησιά, θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων, που θα πιστοποιούνται έχοντας τη δήλωση Ε1, όπου φαίνεται η μόνιμη κατοικία. Όσοι μεταβούν σε χωριά λόγω μόνιμης κατοικίας θα πρέπει να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη των μέτρων, όπως είπε.

Εξαιρούνται, είπε, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους, οι οποίοι μπορούν να μετακινηθούν για σκοπό εκπλήρωσης καθηκόντων.

Πρόστιμο

Όπως ανακοίνωσε το πρόστιμο για τα οχήματα που μετακινούνται άσκοπα εκτός του νομού κατοικίας θα είναι 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφεται εκεί από όπου ξεκίνησε.

Αναστέλλεται η συγκοινωνία προς νησιά

Μέχρι τις 27 Απριλίου αναστέλλεται η συγκοινωνία προς και από τα νησιά με εξαίρεση τη μετακίνηση μόνιμων κατοίκων και τη μετακίνηση κατοίκων από μικρά νησιά προς μεγαλύτερα του ίδιου δήμου για να μεταβούν στο φαρμακείο ή για να αγοράσουν προμήθειες. Για παράδειγμα οι κάτοικοι των Ψαρών μπορούν να μεταβούν στη Χίο για τους παραπάνω λόγους, αλλά οι κάτοικοι της Χίου δεν μπορούν να πάνε στα Ψαρά.

Άγιο Φως

Σε ό,τι αφορά το Άγιο Φως, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του κατ΄οίκον, απαντώντας σε δήμους της Αττικής που έχουν ανακοινώσει ότι θα το κάνουν επιλέγοντας με ασφάλεια την τήρηση της θρησκευτικής παράδοσης σε συνεργασία με τις τοπικές ενορίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.