08-05-2021

Έξαλλοι νομικοί με τον γιο εφοπλιστή που έσπασε την καραντίνα: Ζητούν να πληρώσει την αεροδιακομιδή του (video)

Αψήφησε τα μέτρα και ταξίδεψε στην Ικαρία που μέχρι τότε δεν είχε κανένα κρούσμα

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν δικηγόροι εναντίον του γόνου μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας που ήταν θετικός στον κορονοϊό και ο οποίος έσπασε την καραντίνα που του είχε επιβληθεί, πηγαίνοντας στην Ικαρία. Με αυτόν τον τρόπο έβαλε σε κίνδυνο όλο το νησί που δεν είχε παρουσιάσει κανένα κρούσμα από τον ιό έως τότε και το οποίο τέθηκε τελικά ολόκληρο σε καραντίνα. Νομικοί ζητούν από τον νεαρό που χρειάστηκε να μεταφερθεί με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας σε νοσοκομείο να πληρώσει ο ίδιος την αεροδιακομιδή του, καθώς και τα παρελκόμενα έξοδα.

Τη σχετική αίτηση κατέθεσαν στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τιμολέων Κοσμίδης και οι συνάδελφοι δικηγόροι Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και Χρήστος Χασάπης – Διδάκτορας Νομικής.

Οι τρεις νομικοί θεωρούν ότι θα ήταν απαράδεκτο τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού υποβάλλεται σε πρωτόγνωρους περιορισμούς και θυσίες, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να διαφυλαχτεί η κρατική ευστάθεια και η κοινωνική συνοχή, κάποιοι μεμονωμένοι συμπολίτες να αγνοούν επιδεικτικά να συμμορφωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος είχε επιστρέψει από το Λονδίνο στην Αθήνα στις 12 Μαρτίου και στις 17 Μαρτίου φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να ταξίδεψε με το Blue Star Mykonos στην Ικαρία μαζί με την ολλανδέζα φίλη του. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το νησί, ο νεαρός ήταν ήδη άρρωστος και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε λίγες μέρες μετά όταν και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός.

Το πρωί του Σαββάτου με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας με C-27, ο 25χρονος ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα και μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ελευσίνα, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο κι έκτοτε νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ