31-10-2020

Θετικός στον κορονοϊό αξιωματικός στο Α.Τ. Χαλανδρίου – Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί

Ο αστυνομικός είχε εμφανίσει για πρώτη φορά συμπτώματα πριν από 10 ημέρες

Θετικός στον κορονοιό διαγνώστηκε αξιωματικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου. Πρόκειται για αστυνόμο Α’, ηλικίας περίπου 40 ετών. Υπηρετούσε στο αρχηγείο της Ελληνικής αστυνομίας και πρόσφατα αποσπάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου ως επόπτης. Σε καραντίνα 15 αστυνομικοί…

Ο αστυνομικός είχε εμφανίσει για πρώτη φορά συμπτώματα πριν από 10 ημέρες και αμέσως βγήκε εκτός υπηρεσίας από τον διοικητή του. Παρέμεινε για 10 ημέρες σε «καραντίνα» στο σπίτι του αλλά τα συμπτώματα (πυρετός και δύσπνοια) δεν υποχωρούσαν. Την Παρασκευή (03/04) η κατάστασης της υγείας του επιδεινώθηκε.Ο αστυνόμος νοσηλεύεται με πνευμονία με τις πληροφορίες να θέλουν την κατάσταση της υγείας του, να παρουσιάζει βελτίωση.

Έτσι μετέβη τελικά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Συγκεκριμένα το πρώτο τεστ που έκανε βγήκε αρνητικό και το δεύτερο θετικό.

Ο αξιωματικός υπηρετούσε μέχρι τις 22 Μαρτίου στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ (στις Παιδικές Εξοχές) μέχρι που αποσπάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε «καραντίνα» έχουν βγει συνολικά 15 συνάδελφοί του, που υπηρετούν στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Το πρωί του Σαββάτου (04/04) έγινε απολύμανση στα περιπολικά του Τμήματος αλλά και στο κτήριο.

Γίνεται αντιληπτό ότι άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του και μπήκαν σε «κατ’ οίκον περιορισμό» συνάδελφοι του από το αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου, ο οδηγός του, καθώς και αστυνομικοί της διεύθυνσης βορειοανατολικής Αττικής.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Βορειανατολικής Αττικής, αναφέροντας:

«Σχετικά με αναφερόμενο κρούσμα, covid-19, σε συνάδελφο που υπηρετεί σε Τμήμα της Διεύθυνσης μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ασχολήθηκε επισταμένα με το θέμα,

άμεσα ήρθε σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Δ.Α.Β/Α.Α. για να πραγματοποιηθεί έγκαιρα απολύμανση στο Αστυνομικό Τμήμα όπου υπηρετούσε ο συνάδερφος και σε λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες όπου ήρθε σε επαφή, καθώς επίσης στους αστυνομικούς που επιβεβαιωμένα ήρθαν σε επαφή μαζί του, να τεθούν σε «κατ’ οίκον περιορισμό για την πρόληψη μετάδοσης του ιού covid-19».

Διαπιστώθηκε, ότι από την αρχή της εκδήλωσης του περιστατικού, τηρηθήκαν όλες οι ιατρικές παράμετροι που επιβάλει το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα τέθηκαν σε υποχρεωτική παραμονή στην οικία τους όσοι συνάδερφοι είχαν αποδεδειγμένα επαφή με τον φορέα αστυνομικό, έγιναν όλες οι σχετικές απολυμάνσεις σήμερα πρωινές ώρες στους χώρους όπου κινήθηκε, στην Δ.Α.Β/Α.Α και βεβαίως στο Α.Τ όπου υπηρετεί και υπάρχει συνεχείς ροή παρακολούθησης και πληροφοριών σχετικά με το συμβάν.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο ταχεία ανάρρωση και έχουμε να προσθέσουμε ότι το περιστατικό είναι περίτρανη απόδειξη της τεράστιας συμβολής και διακινδύνευσης των εργαζομένων αστυνομικών όσο αναφορά την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής παγκόσμιας πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση μας με προγενέστερη ανακοίνωση της προς τον κ. Αρχηγό της ΕΛΑΣ, έχει επισημάνει ότι πρέπει κατ’ εξαίρεση οι αστυνομικοί να υποβάλλονται άμεσα στο test για τον ιό covid-19, σε περιπτώσεις ύποπτων συμπτωμάτων λόγω της φύσης του επαγγέλματος μας.

Ευελπιστούμε ότι με εξαιρετική προσοχή όλοι μας θα καταφέρουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο ανάλογα περιστατικά και να μείνουμε όλοι μας υγιείς και όρθιοι στον πράγματι ηρωικό αγώνα που διεξάγεται».

(πληροφορίες από ethnos.gr, myxalandri.gr)