29-10-2020

Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Σιθωνία Χαλκιδικής – Δρόμοι «ποτάμια» και κατολισθήσεις

Υπερχείλισαν ρέματα και πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών

Δύσκολη ήταν η νύχτα του Σαββάτου για πολλές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης, στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η έντονη βροχόπτωση που πλήττει αδιάκοπα το νομό είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν ρέματα και να πλημμυρίσουν σπίτια σε Σάρτη, Συκιά και Τορώνη.

xalkidikifocus.gr

xalkidikifocus.gr

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περίπου 13 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών. Στην περιοχή παραμένει δύναμη με τον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Νέου Μαρμαρά με δύο οχήματα.

xalkidikifocus.gr

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχουν κατολισθήσεις και συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων νερού.

xalkidikifocus.grΣτο μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου, στην περιοχή της Μικροκώμης Θεσσαλονίκης κλιμάκιο της πυροσβεστικής με δύο οχήματα επενέβη για τον απεγκλωβισμό δύο γυναικών σε χείμαρρο της περιοχής. Μάνα και κόρη εγκλωβίστηκαν από τα νερά της βροχής καθώς επιχείρησαν να τον διασχίσουν με αγροτικό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο καθηλώθηκε από την ορμή των νερών κάλεσαν σε βοήθεια και μετά την επέμβαση των πυροσβεστών μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

(Πηγή: xalkidikifocus.gr)