21-01-2021

Κορονοϊός: Έφτασαν στην Αθήνα τα μεσάνυχτα Έλληνες από την Αυστρία (video)

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ πρόκειται για 66 άτομα

Με ειδική πτήση της Aegean επέστρεψαν από τη Βιέννη, αργά τη νύχτα της Τετάρτης (01/04), στην Αθήνα έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο επιχείρησης επαναπατρισμού, έπειτα από προσπάθειες τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά της πρεσβείας μας στην Αυστρία και της ίδιας της πρέσβεως, Αικατερίνης Κόϊκα.

Μεταφέρθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Ομόνοια, όπου μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ πρόκειται για 66 άτομα, ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα ήταν περισσότερα.

Οι περισσότεροι από τους επαναπατριζόμενους είναι εποχικοί εργαζόμενοι στους κλάδους της γαστρονομίας και του τουρισμού στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Τιρόλου και Φόραλμπεργκ, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί αποκλεισμένοι, μετά τα μέτρα καραντίνας που έχουν επιβληθεί στα δύο κρατίδια από τις εκεί ομόσπονδες αρχές εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Κάποιοι άλλοι από τους επαναπατριζόμενους είναι Έλληνες από τις γειτονικές στην Αυστρία χώρες, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ μερικοί, ανήκοντες σε ευπαθείς ομάδες, επιστρέφουν στην Ελλάδα κατόπιν επιθυμίας τους, στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών των ελληνικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ