14-05-2021

Κορονοϊός: Δεκάδες πολίτες για περπάτημα σε πάρκο της Ξάνθης – Οργισμένη αντίδραση από τον αντιδήμαρχο

Απίστευτη εικόνα στην περιοχή Εκτενεπόλ, σε νομό που θρηνεί θύματα από τον ιό

Μπορεί η Ξάνθη να μετρά νεκρούς από τον κορονοϊό και τα κρούσματα του ιού να αυξάνονται δραματικά στην περιοχή, αλλά αρκετοί φαίνεται πως είναι αυτοί που δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και στη συγκεκριμένη περιοχή. Οργισμένη αντίδραση από τον αντιδήμαρχο…

Παρά το γεγονός πως έχουν επιβληθεί μέτρα περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων και οι πολίτες οφείλουν να φέρουν μαζί τους έγγραφα που να δικαιολογούν τη μετακίνησή τους, αρκετοί φαίνεται πως είναι αυτοί που έχουν βρει τρόπο να βγουν έξω.

Το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνεται από πολλούς κατοίκους της Ξάνθης, μια μεγάλη μερίδα κατοίκων βρίσκονται στην περιοχή της Εκτενεπόλ για περπάτημα. Πρόκειται για περιοχή την οποία επιλέγουν συνήθως αρκετοί κάτοικοι για άθληση, αλλά θα περίμενε κανείς να μην παρουσιάζει έντονο συνωστισμό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Το απόγευμα της Δευτέρας (30/03) και ενώ η Ξάνθη καταγράφει αρνητική πρωτιά κρουσμάτων στη Θράκη, δεκάδες ήταν αυτοί που βρέθηκαν στην εν λόγω περιοχή για άθληση.

Οργή στα social media από τον Αντιδήμαρχο

Σχολιάζοντας την εικόνα ο Αντιδήμαρχος, Μανώλης Φανουράκης, σημείωσε σε προφίλ του στα social media πως «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή , η ατομική ευθύνη όλων μας, μπορεί να μετατραπεί στη καλύτερη λύση ή στο μεγαλύτερο πρόβλημα στην εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19.

Ο τόπος μας η Ξάνθη, σε αναλογία με τον πληθυσμό του, κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων αλλά και θανάτων στην Ελλάδα.

Καταλαβαίνω την δυσκολία που έχετε στο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ , στην ανάγκη να περπατήσετε και να ξεφύγετε από όλες τις σκέψεις που καθημερινά κοντεύουν να σας τρελάνουν. Όμως εικόνες σήμερα , σαν και αυτή της φωτογραφίας, σίγουρα πρέπει να τις αποφύγουμε…

Το ότι έχουμε την δυνατότητα με ένα SMS να βγούμε για περπάτημα , δεν σημαίνει ότι πάνω από 300+ άτομα (μετρημένα) την ίδια ώρα, μπορούν κάνουν το γύρο της Εκτενέπολ..

Αυτός ο μήνας που έρχεται είναι ο πιο σημαντικός μήνας , για τις ζωές όλων μας…για όλους όσους αγαπάμε και θελουμε να προστατεύσουμε ..
Αποφύγετε τον συγχρωτισμό , τον συνωστισμό…
Σήμερα το κρούσμα ή ο θάνατος έχει χτυπήσει κάποιον που δεν γνωρίζετε , αύριο μπορεί να είναι κάποιος γνωστός ή φίλος , στο τέλος μπορεί να χτυπήσει και την δική μας οικογένεια …
Μετά θα είναι αργά …

Ας υποδεχτούμε με κάποια κιλά παραπάνω το καλοκαίρι , δεν θα είναι ενοχλητικό,αλλά θα έχουμε και δίπλα μας,τους δικούς μας ανθρώπους.
Έτσι κι αλλιώς η Ολυμπιάδα μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι του 2021…καιρό για προετοιμασία, έχετε πολύ…

Αλλά τώρα, OΛΟΙ έχουμε ΕΥΘΥΝΗ… Μένουμε Σπίτι».

Πηγή: xanthinea.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ