15-05-2021

Κορονοϊός: Αναστέλλεται η λειτουργία της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα – Για 30 ημέρες

Λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή

Η αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες αποφασίστηκε λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η αναστολή λειτουργίας της μονάδας αποφασίστηκε καθώς τα στοιχεία από την περιοχή έδειξαν υψηλό επιδημιολογικό πολλαπλασιαστή.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Επισήμανε πως η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών, γιατί μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ