07-05-2021

Κορονοϊός: 1.835 τα «150άρια» για άσκοπες μετακινήσεις την Κυριακή – Πού «κόπηκαν» τα περισσότερα

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα

Στη βεβαίωση 1.835 παραβάσεων του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού προχώρησε η ΕΛΑΣ χθες, Κυριακή 30 Μαρτίου, σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε έξι συλλήψεις.

Ειδικότερα, τα πρόστιμα των 150 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις επιβλήθηκαν στις εξής περιοχές:

-Αττική 589

-Θεσσαλονίκη 212

-Ιόνια Νησιά 136

-Δυτική Ελλάδα 130

-Κεντρική Μακεδονία 107

-Θεσσαλία 102

-Κρήτη 99

-Πελοπόννησος 96

-Νότιο Αιγαίο 87

-Ήπειρος 77

-Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 73

-Στερεά Ελλάδα 70

-Βόρειο Αιγαίο 35

-Δυτική Μακεδονία 22.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα.

Παράλληλα, χθες, συνελήφθησαν έξι άτομα και βεβαιώθηκαν αντίστοιχες παραβάσεις, για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.), στις εξής περιοχές:

Στη Θεσσαλονίκη δύο, στην Αττική μία, στην Κεντρική Μακεδονία μία, στη Στερεά Ελλάδα μία και στη Θεσσαλία, επίσης, μία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την έναρξη του μέτρου, την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 292 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ: Μέσα σε τρεις μέρες, η ένσταση για πρόστιμα σε άσκοπες μετακινήσεις

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Ι. Ροτζιώκου εξήγησε ότι επειδή πρόκειται για μια διοικητική πράξη, ο διοικούμενος, δηλαδή ο πολίτης, πρέπει να απευθυνθεί στον διοικητή εντός τριών ημερών. Αναφερόμενη για τη διαδικασία τυχόν ενστάσεων στα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση που έχουν ξεπεράσει τις 7.000.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ η ένσταση μπορεί να κατατεθεί ηλεκτρονικά ή μέσω φαξ. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η κ. Ροτζιώκου υπενθύμισε ότι το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό αλλά για το δημόσιο καλό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ