08-05-2021

Με κόσμο οι παραλίες Θεσσαλονίκης και Βόλου την Κυριακή – Πρόστιμο μέχρι και σε ψαροντουφεκά (video)

Πολλοί πολίτες βγήκαν για περίπατο, λόγω και του καλού καιρού

Κόσμο είχαν την Κυριακή (29/03) οι παραλίες της Θεσσαλονίκης και του Βόλου από πολίτες που ήθελαν να «κάνουν τη σωματική τους άσκηση» ή να βγάλουν βόλτα τον τετράποδο φίλο τους, σύμφωνα με τις εξαιρέσεις που προβλέπονται από την απαγόρευση της κυκλοφορίας για τη μη διασπορά του κορονοϊού. Πρόστιμο επιβλήθηκε μέχρι και σε ψαροντουφεκά…

Η εικόνα που παρουσίαζε όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων, θύμιζε ένα ανοιξιάτικο, κανονικό από κάθε πλευρά, απόγευμα και χιλιάδες Βολιώτες περπατούσαν (άλλοι νόμιμα και άλλοι παράνομα χωρίς δικαιολογητικά) απολαμβάνοντας την ομορφιά της φύσης.

Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις της Λιμενικής Αστυνομίας, με αυτοκίνητο που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, οι περισσότεροι έδειχναν να αγνοούν τις παραινέσεις.

Ανάλογο το σκηνικό και στο λόφο της Γορίτσας, όπου πήγαν εκατοντάδες πολίτες για περπάτημα μέσα στο πευκοδάσος.

Η αστυνομία βεβαίωσε, πάντως, την Κυριακή (29/03) είκοσι παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας στον Βόλο, στις οποίες και επιβλήθηκαν τα πρόστιμα των 150 ευρώ, ενώ σε ελέγχους από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις που αφορούσαν έναν πολίτη που έκανε υποβρύχιο ψάρεμα (περίπτωση που δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις), μία περίπτωση που σε αυτοκίνητο επέβαιναν πάνω από τρία άτομα και τέλος σε ένα άτομο που δεν είχε καμία βεβαίωση μαζί του.

Το ίδιο σκηνικό καταγράφηκε και στη Θεσσαλονίκη. Πολλοί πολίτες βγήκαν για το περίπατό τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν κρατούσαν τις αποφάσεις. Την Κυριακή (29/03) ήταν μια μέρα με ήλιο στη Θεσσαλονίκη μετά από την κακοκαιρία που είχε η περιοχή.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ