15-05-2021

Κορονοϊός: Το βίντεο του «Μένουμε Σπίτι» για τους ηλικιωμένους, τα γκισέ τραπεζών και τα ATΜ

Πότε θα γίνει η καταβολή συντάξεων

Το υπουργείο Υγείας, μέσω της καμπάνιας του «Μένουμε Σπίτι» παροτρύνει με ένα νέο βίντεο τους ηλικιωμένους να αποφεύγουν τράπεζες και ΑΤΜ, ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός.

Ταυτόχρονα τους προτρέπει να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά
«Βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε. Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Μένουμε σπίτι» αναφέρει το βίντεο για τον κορονοϊό.

Πότε θα γίνει η καταβολή συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της τρίτης δέσμης οικονομικών μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού, είχε πει ότι φέρνει «χρονικά πιο μπροστά την καταβολή των συντάξεων και σε διαφορετικούς χρόνους ανά φορέα στην προσπάθεια διευκόλυνσης των συνταξιούχων όσο αφορά στην αποφυγή συνωστισμού αλλά και για χάρη της οικονομικής τους διευκόλυνσης των ίδιων».

Οι ημερομηνίες που ανακοίνωθηκαν είναι:

  • Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) καταβλήθηκαν στις 24 Μαρτίου 2020, ημέρα Τρίτη, αντί της 26ης Μαρτίου 2020.
  • Οι συντάξεις του δημοσίου καταβλήθηκαν στις 27 Μαρτίου 2020 ημέρα Παρασκευή αντί της 30ης Μάρτιου 2020
  • Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ) θα καταβληθούν σήμερα 30 Μαρτίου 2020.
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Απριλίου θα καταβληθούν σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
  • Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Απριλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ