19-05-2021

Κορονοϊός: «Καμπάνα» 50.000 ευρώ σε εταιρεία αντισηπτικών για αισχροκέρδεια

Με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ επιβλήθηκε σε εταιρεία εμπορίας αντισηπτικών από το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της πάταξης της αισχροκέρδειας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

«Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός κ. Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000€ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του στο Twitter το υπουργείο.

Την ύπαρξη του σοβαρού περιστατικού αισχροκέρδειας και την επιβολή σημαντικού προστίμου είχε προανήγγειλει ο Άδωνις Γεωργιάδης από την Τρίτη (24/3) μιλώντας στο Open.

«Από το μεσημέρι της Κυριακής πέρασαν στα σούπερ μάρκετ οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ και δεν δικαιολογείται πουθενά να είναι 24%. Ήδη δουλεύουν μεικτά συνεργεία από το υπουργείο Ανάπτυξης, από την γενική γραμματεία καταναλωτή, από την ΑΑΔΕ, την ΕΛΑΣ και την Περιφέρεια. Αυτά τα συνεργεία ξεκίνησαν από χθες ελέγχους. Μάλιστα ενημερώθηκα και για ένα σοβαρό περιστατικό αισχροκέρδειας το οποίο θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Το πρόστιμο που θα επιβληθεί θα είναι μεγάλο», είχε πει χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ