09-05-2021

Χαρδαλιάς: Επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων μέχρι τέλος Ιουνίου για ευπαθείς ομάδες (video)

Σε καραντίνα 5.824 επαφές κρουσμάτων - Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας τις επόμενες ημέρες

Τη δυνατότητα να μπορούν οι γιατροί να εκδίδουν επαναλαμβανόμενες συνταγές φαρμάκων μέχρι τέλος Ιουνίου για τις ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως 5.824 επαφές κρουσμάτων βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ 825 άτομα έχουν ολοκληρώσει την 7ήμερη ή 14ήμερη απομόνωση. 

Διεμήνυσε ότι οι έλεγχοι για την τήρηση της καραντίνας των ατόμων που είναι επαφές κρουσμάτων θα είναι σαρωτικοί τις επόμενες ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η αποστολή SMS είναι χωρίς χρέωση και πως τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών δεν διατηρούνται και πρόσθεσε ότι από το πρωί του Σαββάτου λειτουργεί η νέα ψηφιακή πύλη του δημοσίου, gov.gr στην οποία οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώσουν μέσω υπολογιστή ή κινητού, υπηρεσίες που ήθελαν αυτοπρόσωπη παρουσία στα ΚΕΠ ή σε αστυνομικά τμήματα.

Ανέφερε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Επίσης, είπε ότι η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ