14-04-2021

«Έφυγε» η δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την Κυριακή 22 Μαρτίου, η δημοσιογράφος της «Εφ.Συν» Χαρά Τζαναβάρα «έφυγε» από τη ζωή.

Απόφοιτος του ΕΜΠ, έγραφε για πολλά χρόνια στην «Ελευθεροτυπία» και στη συνέχεια στην «Εφημερίδα των Συντακτών», από την πρώτη ημέρα έκδοσής της, καλύπτοντας το ρεπορτάζ του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Σε ένα τόσο βαρύ αποχαιρετισμό είναι δύσκολο να περιλάβει κανείς τις λεπτομέρειες μιας ολόκληρης ζωής ενός ανθρώπου που χάθηκε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα. Ακόμα δεν ξέρουμε, ακόμα είναι στα αυτιά μας τα τελευταία τηλεφωνήματα μαζί της από την ημέρα που αρρώστησε. Ακόμα δεν ξέρουμε ποιο πρόβλημα υγείας ήταν εκείνο που καθόρισε το τέλος. Ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αποκλεισμένοι όλοι στα σπίτια μας πρέπει να κλάψουμε μόνος του ο καθένας μία συνάδελφο τόσο πολύτιμη και τόσο σύμφυτη με την Εφ.Συν.» γράφουν οι συνάδελφοί της στην ΕΦΣΥΝ στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για τον θάνατο της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης

«Η απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα μας γεμίζει με θλίψη. Η δημοσιογράφος της “Ελευθεροτυπίας” παλιότερα και της “Εφημερίδας των Συντακτών” τα τελευταία χρόνια, άφησε με τη δουλειά της το δικό της ξεχωριστό στίγμα στους τομείς του περιβάλλοντος, της χωροταξίας και της ενέργειας με τους οποίους ασχολήθηκε με αξιοζήλευτη αφοσίωση. Σοβαρή, αμερόληπτη και πάντα με κοινωνική ματιά στα πράγματα, η Χαρά Τζαναβάρα εργάστηκε με πλήρη σεβασμό στη δημοσιογραφική δεοντολογία και ανεξαρτησία.
Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους της» καταλήγει.

Τη θλίψη του εκφράζει  ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα, μιας δημοσιογράφου που κάλυπτε το ρεπορτάζ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπηρετούσε πιστά και έντιμα το επάγγελμά της», αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης  για τον θάνατο της διακεκριμένης δημοσιογράφου.

«Θα τη θυμόμαστε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, τη διεισδυτικότητα της γραφής της, για την άκοπη και άοκνη δημοσιογραφική της έρευνα. Προσωπικά θα τη θυμάμαι και για την ευγένειά της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Χατζηδάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ